Autor Wątek: MID 1005  (Przeczytany 9351 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eladom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
MID 1005
« dnia: Grudnia 24, 2013, 21:26:02 »
Mam problem gdyż mój tablet włącza się tylko do napisu ANDROID . Co robić ????

adaeo12

  • Gość
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 25, 2013, 17:04:35 »
Zainstaluj system na nowo.

eladom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 25, 2013, 17:42:46 »
ale jak to mój pierwszy tablet a on się nie włącza i przez to jest nie widoczny dla komputera

adaeo12

  • Gość
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 25, 2013, 22:47:34 »
System instaluje sie inaczej.
Napisz do admina, tj. Do jsadkowskiego zeby dal ci link z oficjalnym firmware do twojego taba. Procesor masz ten sam, co ja mam w tabie, wiec z aktualizacja ci potem pomoge :)

eladom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 26, 2013, 10:11:30 »
dzięki, wiadomość do serwisu manty wysłałam ale są święta i na razie nie mam odpowiedzi  więc czekam

adaeo12

  • Gość
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 26, 2013, 20:57:28 »
Dzięki panu jsadkowski mamy już oficjalny rom, link:
https://mega.co.nz/#!jdlnELab!IoMx9Xh45Pc7628hdowWg1qS6tRRXWEEU1ER0h-kntU

Instrukcja aktualizacji:
https://mega.co.nz/#!qIMQGT4C!MZF2lSMOATSu2kv1TnpebTsBm2QrKP2P4XYTlQVcH_k

Program do aktualizacji:
https://mega.co.nz/#!TIFwFCob!YniP23RpZH6hRj1Q-WSYvgQ4v28FUjU2qJ8b_4xLJXg

Z instrukcji zamiast włączonego systemu zrób tak:

1. Podepnij kabel USB do kompa, ale drugą końcówkę zostaw wolną, możliwie pod ręką
2. Wyłącz Tablet całkowicie
3. Trzymając VOL+ jednocześnie podepnij kabel USB do tableta i wciskaj szybko, wielokrotnie przycisk POWER
Jak zapyta Cię o sterowniki, jako lokalizację podaj folder Driver z paczki RK Batch Tool

Resztę instalacji rób według instrukcji od Manty

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 27, 2013, 12:06:59 »
W RK nie trzeba wciskać wielokrotnie POWER. W wielu wystarczy podłączyć przewód do USB przy wciśniętym VOL+ lub VOL- i od razu zaskakuje w trybie flashowania.

adaeo12

  • Gość
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 27, 2013, 15:36:59 »
W RK nie trzeba wciskać wielokrotnie POWER. W wielu wystarczy podłączyć przewód do USB przy wciśniętym VOL+ lub VOL- i od razu zaskakuje w trybie flashowania.
Racja, nie trzeba w niektórych, ale np. W tablecie mojego kolegi trzeba było, bo z samym VOL nie wchodziło w tryb flashowania.

eladom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 27, 2013, 19:47:12 »
nic niechce zadziałać ani Vol+ ani - nie włącza się dalej niż do ANDROID a na compie go nie widać

eladom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 27, 2013, 20:13:33 »
KAŻĄ ( Klikamy na przycisk […] i wskazujemy plik *.img z obrazem systemu do wgrania) ale nie ma tego pliku

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 27, 2013, 20:29:26 »
Przecież masz linka do obrazu systemu w poście  BR4KUSIA

eladom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 27, 2013, 20:44:34 »
tak ale android w tym co wstawił jest wersja 4.0 a ja potrzebuje 4.1 bo po wejściu nie aktualizuje się

eladom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 27, 2013, 21:04:15 »
tablet się wyłącza . a jak naciskam aktualizuj to wyskakuje operacja nie może być ukończona , brak obsługi.   Co robić??????

adaeo12

  • Gość
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 27, 2013, 22:29:57 »
A robisz wszystko zgodnie z podanymi przeze mnie instrukcjami?

eladom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: MID 1005
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 28, 2013, 09:20:48 »
chyba tak . najpierw na kompie odpalam RK Batch Tool potem odpalam tablet zgodnie z tym co pisałeś pokazuje się na nim tylko logo MANTY a potem ANDROID na kompie świeci się różowy kwadracik jak robie przełącz to jest niby ok ale tablet się robi czarny i już nie świeci się lampka na kompie.POMÓŻ