Forum użytkowników sprzętu firmy Manta

MIDy i Tablety => Ogólnie o tabletach => Porady i poradniki => Wątek zaczęty przez: eladom w Grudnia 24, 2013, 21:26:02

Tytuł: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 24, 2013, 21:26:02
Mam problem gdyż mój tablet włącza się tylko do napisu ANDROID . Co robić ????
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: adaeo12 w Grudnia 25, 2013, 17:04:35
Zainstaluj system na nowo.
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 25, 2013, 17:42:46
ale jak to mój pierwszy tablet a on się nie włącza i przez to jest nie widoczny dla komputera
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: adaeo12 w Grudnia 25, 2013, 22:47:34
System instaluje sie inaczej.
Napisz do admina, tj. Do jsadkowskiego zeby dal ci link z oficjalnym firmware do twojego taba. Procesor masz ten sam, co ja mam w tabie, wiec z aktualizacja ci potem pomoge :)
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 26, 2013, 10:11:30
dzięki, wiadomość do serwisu manty wysłałam ale są święta i na razie nie mam odpowiedzi  więc czekam
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: adaeo12 w Grudnia 26, 2013, 20:57:28
Dzięki panu jsadkowski mamy już oficjalny rom, link:
https://mega.co.nz/#!jdlnELab!IoMx9Xh45Pc7628hdowWg1qS6tRRXWEEU1ER0h-kntU (https://mega.co.nz/#!jdlnELab!IoMx9Xh45Pc7628hdowWg1qS6tRRXWEEU1ER0h-kntU)

Instrukcja aktualizacji:
https://mega.co.nz/#!qIMQGT4C!MZF2lSMOATSu2kv1TnpebTsBm2QrKP2P4XYTlQVcH_k

Program do aktualizacji:
https://mega.co.nz/#!TIFwFCob!YniP23RpZH6hRj1Q-WSYvgQ4v28FUjU2qJ8b_4xLJXg

Z instrukcji zamiast włączonego systemu zrób tak:

1. Podepnij kabel USB do kompa, ale drugą końcówkę zostaw wolną, możliwie pod ręką
2. Wyłącz Tablet całkowicie
3. Trzymając VOL+ jednocześnie podepnij kabel USB do tableta i wciskaj szybko, wielokrotnie przycisk POWER
Jak zapyta Cię o sterowniki, jako lokalizację podaj folder Driver z paczki RK Batch Tool

Resztę instalacji rób według instrukcji od Manty
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: Manta Team 2017 w Grudnia 27, 2013, 12:06:59
W RK nie trzeba wciskać wielokrotnie POWER. W wielu wystarczy podłączyć przewód do USB przy wciśniętym VOL+ lub VOL- i od razu zaskakuje w trybie flashowania.
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: adaeo12 w Grudnia 27, 2013, 15:36:59
W RK nie trzeba wciskać wielokrotnie POWER. W wielu wystarczy podłączyć przewód do USB przy wciśniętym VOL+ lub VOL- i od razu zaskakuje w trybie flashowania.
Racja, nie trzeba w niektórych, ale np. W tablecie mojego kolegi trzeba było, bo z samym VOL nie wchodziło w tryb flashowania.
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 27, 2013, 19:47:12
nic niechce zadziałać ani Vol+ ani - nie włącza się dalej niż do ANDROID a na compie go nie widać
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 27, 2013, 20:13:33
KAŻĄ ( Klikamy na przycisk […] i wskazujemy plik *.img z obrazem systemu do wgrania) ale nie ma tego pliku
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: Manta Team 2017 w Grudnia 27, 2013, 20:29:26
Przecież masz linka do obrazu systemu w poście  BR4KUSIA
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 27, 2013, 20:44:34
tak ale android w tym co wstawił jest wersja 4.0 a ja potrzebuje 4.1 bo po wejściu nie aktualizuje się
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 27, 2013, 21:04:15
tablet się wyłącza . a jak naciskam aktualizuj to wyskakuje operacja nie może być ukończona , brak obsługi.   Co robić??????
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: adaeo12 w Grudnia 27, 2013, 22:29:57
A robisz wszystko zgodnie z podanymi przeze mnie instrukcjami?
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 28, 2013, 09:20:48
chyba tak . najpierw na kompie odpalam RK Batch Tool potem odpalam tablet zgodnie z tym co pisałeś pokazuje się na nim tylko logo MANTY a potem ANDROID na kompie świeci się różowy kwadracik jak robie przełącz to jest niby ok ale tablet się robi czarny i już nie świeci się lampka na kompie.POMÓŻ
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 28, 2013, 09:21:50
 a większość tego co tam puiszą to jakaś czarna magia dla mnie
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: adaeo12 w Grudnia 28, 2013, 13:02:28
chyba tak . najpierw na kompie odpalam RK Batch Tool potem odpalam tablet zgodnie z tym co pisałeś pokazuje się na nim tylko logo MANTY a potem ANDROID na kompie świeci się różowy kwadracik jak robie przełącz to jest niby ok ale tablet się robi czarny i już nie świeci się lampka na kompie.POMÓŻ

To dobrze, że ekran robi się czarny. Teraz musisz nacisnąć w RK Batch Toolu Upgrade, a jak to nie zadziała, to naciśnij Restore
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 28, 2013, 13:08:47
ale gdzie to jest ja tego nie widzę  RK Batch Toolu
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 28, 2013, 13:20:56
jak robie aktualizuj to wyskakuje porażka, jak robię przywróć to też porażka, co dalej bo wyskakuje komunikat ,że urządzenie jest niewidoczne???
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: adaeo12 w Grudnia 28, 2013, 14:24:47
A masz sterowniki zainstalowane?
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 28, 2013, 14:25:45
 jakie i gdzie   :o ??? :'(
a jak go włączam wg. twojej instrukcji to on nie pyta o żadne sterowniki tylko pokazuje się logo manty a potem napis ANDROID I DALEJ NIC
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: adaeo12 w Grudnia 28, 2013, 15:41:58
Tablet ma być wyłączony, ty z gotowym RK batch toolem musisz na tablecie przytrzymać volume-   i podłączyć USB
Tytuł: Odp: MID 1005
Wiadomość wysłana przez: eladom w Grudnia 29, 2013, 17:47:20
Ok, dzięki za pomoc, ja nie dałam rady, ale komuś się udało. Tablet działa.