Wysłany: Sro 08 Mar, 2006 23:33 1. Jak włączyć pomijanie reklam w Pirnce 2
1. Jak włączyć pomijanie reklam w Prince 2
Po naciśnięciu [Setup] wybraniu pozycji "Opcje Dodatkowe" należy przejść w menu za pozycję Autoplay - czyli wyjechać "poza ekran" tam znajduje się opcja pomijania reklam z gazetowych DVD-Video.
Film nagrany z kamery cyfrowej w formacie MPEG odtwarzany na Prince 2 występuje brak dźwięku ? Jest to spowodowane brakiem autodetekcji audio. Należy
wciskać na pilocie przycisk "LANGUAGE". Dźwięk się pojawi. Czy można przesuwać napisy txt, by dopasować do filmu tak jak to się robi w Emperorze ? Można przesuwać strzałkami góra - dół, ale tylko napisy. Natomiast przyśpieszanie txt względem filmu, by je zsynchronizować za pomocą strzałek (lewo-prawo na pilocie) niestety nie.
Jak sprawdzić, którą wersję softu posiadam ? Przy otwartej tacce wciśnąć kod z pilota 61818. Ukaże się np :
2005-12-30 - sprawdzamy po dacie na stronie www.cesarz2.glt.pl w dziale FIRMWARE.
Czy P2 odtwarza pliki m3u ? Nie. Czy odtwarzacz Manta Prince2 posiada niebieskie podświetlenie ? Nie. Zmieniłem w konfiguracji rodzaj podłączenia do TV i teraz nie mam obrazu. Co zrobić ? Przy otwartej szufladzie wciskaj na pilocie przycisk Display, do czasu pojawienia się obrazu.
W napisach zamiast polskich znaków pojawiają się jakieś krzaki.
Wciśnij w pilocie klawisz "Angle"
Czy w Mancie Prince 2 złącze scart ma RGB ? Tak.
Po wybraniu Surround w menu Downmix, który w instrukcji opisany jest jako LT/RT - nie mam prawego i lewego tyłu. Dopiero wyłączenie Downmix pozwala mi na uruchomienie pozostałych głośników ? To jest Downmix do Dolby Surround, zakodowanego na 2 kanałach analogowych dźwięku przestrzennego. Aby go odtworzyć trzeba mieć dekoder Pro Logic.
2. Podczas oglądania filmów pojawia się tylko połowa napisów
Prawdopodobnie wgrany jest oryginalny firmware. Należy sprawdzić wgraną wersję i w razie potrzeby zaktualizować do najnowszej, po czym wyregulować wysokość napisów strzałkami góra/dół podczas oglądania filmu.
_________________ Encyklopedia wiedzy o odtwarzaczach (i nie tylko) Manty ----->>> www.cesarz2.pl <<<----- GPS-010 „Easy Rider” / V7 „Vacuum Tube”
DVD-023 Emperor IV USB v 1.2b / DVD-032 Lord USB 1.2F
DVD-028 Emperor Recorder 2 HDD v 1.4 / NEC ND-3520A v LD2.U5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum