REGULAMIN FORUM
  REGULAMIN FORUM BYKOM STOP  OPISY i RECENZJE   STRONA GŁÓWNA MANTY STRONA CESARZ 2  
www.manta.info.pl Strona Główna www.manta.info.pl
Forum Manta

FAQRegulamin  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
FAQ
Autor Wiadomość
zbkw 

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 19:41   FAQ

Jak sprawdzić z jakiej serii jest moja ER < czy > 01050 ?
Numer seryjny jest z tyłu przy kablu zasilającym, to ostatnie pięć jego cyfr mówią nam o serii odtwarzacza.

Mam problem z ER, który nie chce mi zmknąć sesji na płycie DVD-R. Pasek wskazuje 98% i potem błąd, czy ktoś wie, co to oznacza ?
ER bez problemów radzi sobie z płytkami - "plusowymi", datego lepiej używać "plusów".
"Minusy" trzeba formatować - to właśnie jedna z różnic między nimi, a zarazem przewaga plusów.

Jeśli do ER wgrałem nowe oprogramowanie ze stronki Manty lub innej, to czy gwarancja nadal obowiazuje?
Tak. Gwarancji nie podlega tylko naprawa, gdybyś "uwalił" odtwarzacz w wyniku tego procesu.

Czy ER odczyta kodeki Qpel i GMC ?
Nagrywarka nie obsługie QPEL w Xivd/Divx oraz GMC w Xvid

Nagrałem film z fragmentami reklam na płycie DVD+R, potem ukryłem reklamy, wszystko wyglądało OK. Przed finalizacją płyty sprawdziłem i reklam nie było. Więc zakończyłem płytę z sukcesem, płyta odtwarza na innych DVD, ale na innych DVD te reklamy są widoczne. Natomiast ta sama płyta na ER odtwarza się bez reklam. Co jest ?
Ukrywanie reklam na +R jest istotne jedynie dla ER-a, dla pozostalych odtwarzaczy DVD reklamy są widoczne.
Należałoby nagrać materiał na +RW - zrobić ukrycie reklam a następnie włączyć funkcję optymalizacji dla innych urządzeń DVD. Później przegrać obraz płyty na PC i tak spreparowaną płytę nagrać na +R. Wówczas mamy naprawdę ukryte reklamy dla każdego odtwarzacza.

Nie mogę edytować bezpośrednio na krążku DVD +VR materiału. Nero Vision nie edytuje krązka, nie mogę stworzyć nowych Chapterów, w TMPG Enc DVD Author nie widzę, żeby można było bezpośrednio pracować na krążku DVD+VR. Może ma ktoś jakieś doświadczenie ?
ER nie obsługuje trybu DVD+VR. Dlatego nie jest możliwy pełny authoring nagranych płyt (np. wycinania reklam, dzielenia, dodawania przejść itp ). Można jedynie dodać lub wyciąć cały tytuł lub zmienić menu.

Działanie mojego pilota jest kiepskie. Reaguje dopiero z bliskiej odległości. Czy można z tym coś zrobić ?
Prostym i szybkim sposobem jest:
1. Należy ostrożnie otworzyć obudowę pilota, by nie połamać zatrzasków /sposób jak to zrobić przedstawiono w dziale z EIII/
2. Przelutować diodę - najlepiej kupując nową, ponieważ oryginał ma za bardzo przycięte nóżki. Wysunąć nową diodę jak najbardziej do przodu (z obudowy). Radykalnie zwiększa się wówczas kąt odbioru poleceń z pilota przez ER.

ER012 odmawia nagrywania z VHS, bo mówi że jest "sygnał niestabilny, sprawdź połączenie".
Obraz na ekranie nie jest może najbardziej doskonały, ale absolutnie stabilny a mimo to cała kaseta jest odrzucona.

Kaseta to zabezpieczony oryginał. Tak samo nie nagra się na ER-a z odtwarzacza DVD jak mamy zabezpieczoną
płytę DVD.
oraz Forum Cesarza 2

Identyfikator Tlen
zbkw

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi