REGULAMIN FORUM
  REGULAMIN FORUM BYKOM STOP  OPISY i RECENZJE   STRONA GŁÓWNA MANTY STRONA CESARZ 2  
www.manta.info.pl Strona Główna www.manta.info.pl
Forum Manta

FAQRegulamin  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
F A Q
Autor Wiadomość
szwajcar 

Wysłany: Nie 12 Mar, 2006 20:39   F A Q

1. Po aktualizacji na wersję 6.0 i wyższą napisy są za nisko a dźwięk jest za cichy.

szwajcar 

Wysłany: Nie 12 Mar, 2006 20:47   1. Po aktualizacji napisy są za nisko, a dźwięk cichy.

1. Po aktualizacji na wersję 6.0 i wyższą napisy są za nisko, a dźwięk jest za cichy.

• Napisy można podnieść strzłką do góry, a opuszczać strzałką w dół podczas odtwarzania filmu.
  • Dodatkowo wprowadzono w nowych softach zapamiętywanie poziomu dźwięku i domyślnie jest na dość niskim poziomie. Trzeba go podgłośnić klawiszem VOL+

zbkw 

Wysłany: Wto 14 Mar, 2006 18:27   

Co będzie jak wgram soft E2 do posiadanego E1?
Poza jedną zmianą - nic się nie stanie. A tą zmianę spowoduje funkcja PAUSE w pilocie, która będzie od tej pory dostępna pod klawiszem PLAY. Po dwukrotnym wciśnięciu uzyskamy pauzę, zaś po następnym PLAY.

Podczas próby oglądania filmu wyskakuje informacja - NIE OBSŁUGIWANY KODEK
Oznacza to, że Emperor nie przeczyta takiej płytki, ponieważ do kodowania użyto znaczników: QPEL, GMC, N-VOP... Należy taki materiał poddać ponownej rekompresji. Wszystko o tym znajdziesz w dziale POMOC

W czasie odtwarzania filmu głos nie jest zsynchronizowany z obrazem. Jak to naprawić?
Najczęstszym powodem takiego stanu rzeczy jest błędny interleaving , który powinniśmy zmienić przy pomocy odpowiednich programów, pomoc znajdziesz tutaj.

Coś przestawiłem w ustawieniach i zniknął mi obraz lub jest zniekształcony. Jak temu zaradzić ?
Należy otworzyć tackę Emperora i przy tak otwartej nacisnąć kilka razy przycisk "DISPLAY" w pilocie do momentu pojawienia się właściwego obrazu.

Po właczeniu do sieci Emperor 2 miga na niebiesko i na nic nie reaguje.
Uszkodzony zasilacz, serwis.

Mam E2 (zwykły, nie Silk). Właśnie zmieniłem soft na najnowszy. Po zamianie napisy (na .avi) nie mieszczą się na ekranie telewizora (28 cali) - obcięty dół. Poprzednio nie było tego problemu.
Użyj strzałek w pilocie "góra-dół"

Logo stało się jajowate po wgraniu softu, co robić ?
Ustaw odtwarzacz na NTSC (bo prawdopodobnie na MULTI teraz domyślnym jest PAL).

Czy mój EMPEROR-2 odtworzy format pliku RMVB?
Nie. I nie będzie to możliwe.

Jak usunąć wyświetlany czas filmu na TV ?
Przyciskiem DISPLAY w pilocie.

Czy do E2 można podłączyć bezpośrednio głośniki 5.1 ? Nie jestem pewien, czy Manta ma wbudowany wzmacniacz ?
Nie ma wbudowanego wzmacniacza i wymaga tzw. głośników aktywnych (takich do komputera) lub amplitunera.

Uaktualniłam wszystko tak jak było trzeba....Tylko, dlaczego mam napisy pod ekranem ?
Działa opcja 64 pozycji wyświetlania napisów przy użyciu strzałek "Góra - Dół" podczas wyświetlania filmu. Należy podnieść je do góry.

Jak włożę płytę do DVD to tylko odtwarza dźiwięk a nie ma obrazu. Sprawdzałem nawet płyty, które wcześniej odtwarzał ?
Przy wysuniętej szufladzie przełączaj przyciskiem "DISPLAY" , aż wyświetli napis "SCART".

Z instrukcji wyczytałem, że aby zdjąć blokadę regionalną należy wprowadzić odpowiednią kombinację cyfr. Niestety pomimo spełnienia wszystkich warunków wymienionych w instrukcji odtawrzacz nie reaguje na kod regionalny ?
Nic nie trzeba wklepywać-region jest zdjęty.

Czy odtwarzacz Manty Eemperor 2 poradzi sobie z następującymi formatami: *.mkv i *.ogm/*.ogg?
Tylko .ogg na FW 6.0

Czy soft do zwykłego E2 "pasuje" do Emperora 2 Black ?
Nie ma podziału klasowego czarny - srebrny. Są silki (z żółtą naklejką) i nie silki (bez naklejki).
oraz Forum Cesarza 2

Identyfikator Tlen
zbkw

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi