Autor Wątek: manta 010 same przeskakuja kanaly  (Przeczytany 4748 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

andrew8906

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
manta 010 same przeskakuja kanaly
« dnia: Marzec 12, 2014, 18:33:08 »
witam mam taki problem a mianowicie raz na jakis czas same zaczynaja zmieniac sie kanaly w tunerze nie jest to wina pilota gdyz nawet jak sie wyjmie baterie to i tak dalej to samo sie robi czy jest to wina oprogramowania? Jezeli tak to skad mozna wziac oprogramowanie do tego tuneru manta dvbt010 czy trzeba wysylac do serwisu zeby tam zmienili softa? z gory dziekuje za odpowiedz

kiko

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2014, 20:33:38 »
również mam z tym problem czy jest jakieś nowe firmware do tego tunerka ???

jasnypierun

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2014, 02:33:30 »
U mnie średnio raz na miesiąc się to przytrafia.

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 19, 2015, 14:53:00 »
Kanały przeskakują nadal. Jak się pozbyć samoczynnego przestawiania kanałów w tunerze DVBT010s ?
Oddałem na gwarancję. Przysłaliście, że wszystko jest sprawdzone i wymiana firmware. Jednak jak przestawiał się co 2 dni to teraz co 2 godziny. Używam tunera w sieci kablowej i ustawianie ciągle 80 kanałów jest upierdliwe.

Ustawione:
Sortowanie wg LCN
LCN wyłączony.

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2015, 17:17:59 »
Kanały po 3 dniach znowu ustawiły się w kolejności wyszukiwania. Będę zaśmiecał forum wiadomością za każdym razem kiedy to nastąpi.

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 23, 2015, 06:23:04 »
Znowu przestawiły się kanały na kolejność domyślną czyli taką jaka  jest po przeszukaniu pasma po raz pierwszy.

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 28, 2015, 07:43:03 »
Kanały rozjechały kolejność. Nie ustawiam codziennie bo nie mam już ochoty.

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2015, 07:32:08 »
Po ostatnim ustawieniu kanały znowu ustawiły się w kolejności wyszukiwania. Dlaczego ? Czy rozwiążecie to na 2 wizycie gwarancyjnej ?

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 29, 2015, 11:42:47 »
Prawdopodobnie nadawca coś zmienia w dystrybucji sygnałów.
Ostatnio dość często grzebią na nadajnikach, zwłaszcza TVP.

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 29, 2015, 22:11:28 »
To proszę mi wytłumaczyć dlaczego telewizor Sharp jaki posiadam w drugim pokoju tego nie robi a tuner Manty tak nieelegancko się zachowuje ?

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 04, 2015, 19:07:11 »
Kanały dokładnie po 2 dniach od ustawienia jej kolejności znowu się rozsypały. Widzę, że w tej sprawie to taka zmowa milczenia jak z niemieckim dieslem VW. Oprogramowanie szuka zapewne nowych kanałów co 2 dni i ustawia je w kolejności przeszukiwania. Bez możliwości wyłączenia tej tajemnej opcji.

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 08, 2015, 07:29:34 »
Kanały znowu się przestawiły w Mancie.  W takim układzie nie polecam Manty jako tunera DVBT. Kupiłem ESPERANZA  DVB-T EV101. Oprogramowanie jak widać identyczne tylko przez kogoś innego tłumaczone. Działa od 5 dni i ZERO przestawiania kanałów. Można ? Tak można ale nie w Mancie. Bravo ESPERANZA !!!

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 30, 2015, 20:27:24 »
Mogę otrzymać zwrot pieniędzy za ten wyjątkowy nieudany tuner ? Dostaję rozstroju nerwowego i będę musiał chodzić do psychologa. Będę od Was żądał pokrycia kosztów leczenia i zadośćuczynienia z powodu ciągłego ustawiania kanałów w Waszym tunerze.

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 16, 2015, 11:19:28 »
To może zamiast pieniędzy choć nowe oprogramowanie, które samo nie ingeruje na żadne skarby w to co ustawił użytkownik ? Czy to jest naprawdę takie problemowe i skomplikowane ? Dajcie kod sam przejrzę. Chyba, że to jest jakoś na poziomie hardwarowym.

ESPERANZA  DVB-T EV101 działa od ponad miesiąca i kanały trzymają kolejność jak złoto. Dlaczego tego samego nie mogę napisać na temat DVBT010s ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2015, 11:54:01 wysłana przez piniek »

piniek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: manta 010 same przeskakuja kanaly
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 03, 2016, 22:44:26 »
ESPERANZA  DVB-T EV101 działa poprawnie od kilku miesięcy. Raz ustawione kanały do dzisiaj się nie przestawiły.

Dlaczego Manta 010s nie potrafi tego samego ?

Oba podłączone do tej samej sieci kablowej w jednym mieszkaniu.

Kiedy otrzymam odpowiedź na moje pytania ?