Test Manta RS9500

Każdy kto będzie chciał zakupić produkt Manty zapewne będzie się kierowal DUZYM wyświetlaczem jak ja :]
Z Przekonaniem ze jak ma DUZY wyświetlacz to ma już WSZYSTKO

? No Nie Do Końca :]
Zrobilem Mały teścik na Manta RS9500 i postaram wypisać zalety i wady Radioodtwarzacza :]
Trochę Historii !!! Manta To Polski Producent z siedziba w Warszawie :] I Przyznam się ze mam do niej Mały Sentyment
Dlatego Skusilem się zakupić ich produkt RS9500 !! Mam nawigacje Mantę 510 która mnie nie zawiodła jeszcze :]
Zdjęcie 1
Mała Tajemnica Zdjecie 1 Rózni sie Troche od Orginału ( Niemam zdjecia Poszukajcie różnic

)
Ja osobiscie dalem sie naciac na to ;p (CHŁYTMATYRKIDOT)
Manta RS95001) Pierwsze wrażenie po rozpakowaniuMinus/Minus = Ledwo rozpakowałem i już był urwany odbojnik odpychajacy panel !!! Jakość materialow KIEPSKA
( niebawilem się już w odsyłanie bo Musiał bym i tak za przesyłke zapłacić bez tego tez Działa )
Zdjęcie 2
2) Panel Przedni ( Na Zdjęciach wyglada ladnie )Minus/Minus = Jakość Materialow Tragiczna plastiki skrzypia a z 1 Gałki od razu odchodzi farba ;p

Plus/Plus = Duży wyświetlacz !!!! Za ta cenę 270zl Manta Proponuje Największy Wyświetlacz z pośród Konkurencji
wsrod TANICH Radioodtwarzaczy!!!
Plus = Bardzo łatwo zakładany i zdejmowany Panel uchwyty METALOWE a nie plastiki :]
Plus/Minus = Brak Przycisków!!! Są tylko 2 pokretla i 1 przycisk menu . Wszystko operowane jest przez Wyświetlacz
( Ocena zależna od Upodobań )
3) Wyświetlacz Plus = Wyświetlacz Działa szybko niezależnie od suchych czy spoconych dłoni
Plus/Minus = Jakość kolorów jest mdłą, taka sobie . Niewymagajmy cudów ważne ze wszystko chodzi :]
Minus/Minus = Ogromny Minus BRAK Wygaszacza Ekranu podczas jazdy !!!! Ekran Cały czas świeci jest to wnerwiajace podczas
prowadzenia w nocy. Kabina Cały czas oświetlona i niemozna się skupić na jeździe !!! Problem będą mieli
urzytkownicy samochodów co radia są wysoko usytuowane , to tak jakby ktoś ciągle walił światłami po oczach z naprzeciwka
Plus/Minus = Menu i ikony są szarawe brak kolorów !!! Jednak Sa proste i przejrzyste
4) OprogramowaniePlus = Bardzo przejrzyste łatwo się odnaleść gdzie co jest
Minus= zauważyłem ze jak odtwarzam MP3 po lewej stronie są pliki a po prawej odtwarzacz !!! Widzę tylko 2 litery .mp3
( Nie widać tytułów trzeba się poruszać na wyczucie )
Plus/Minus = po włączeniu Pendriva mamy odrazu dostep do danych !!! nie ma wczytywania jak w niektórych radiach!!
Jednak Minusem jest jak odtwarzamy Mp3 niemamy odrazu dzwieku !! Dzwiek pojawia sie dopiero po 3
sekundach ( 3 sekundowe opuznienie obraz i licznik pokazuje ze juz cos gra a po 3 sekundach jest
Dzwiek)
Zdjęcie 5
Plus/Plus = odtwarza bardzo dużo plików Mp3,Mp4 JPG itd.
Minus = Brak Języka Polskiego ( Polski Producent . Made in P.R.C. wyprodukowani w Chinach )
5) WejściaPlus = Wejście USB
Plus = Wejście AUX
Plus = Wejście SD
Minus = Brak CD
Minus = Brak wyjścia na SUBbufer do wzmacniacza
Zdjęcie 3
---- Brak wejścia TV
---- Brak wejścia GPS Modulu
---- Brak poleczenia się do zestawu Gloasnomowiacego
( Te rzeczy nie biorę pod uwagę do oceny końcowej ponieważ jestem zdania co jest do wszystkiego to jest do niczego
kolejna rzecz jest taka ze do TV w aucie większy wyświetlacz Był by nam potrzebny do GPS są inne Urządzenia tak jak
do zestawu glosnamowiacego lepiej przystosowane i nie za taka cenę )
Minus = Jednak zaoszczędzili Dużo miejsca nie dając CD. Powinni się postarac i Wsadzić trochę lepszy wzmacniacz niż 50W
6) DźwiękPlus/Minus = Wzmacniacz 4x50 dużo i Mało !!! dźwięk wystarczajacy no niema się do czego doczepić :/ ( ale jest to ALE
przez brak CD mieli miejsce do popisu i mogli coś innego tam upakować u konkurencji z braku cd pakują 70W nawet)
Minus = Equalizer obsługiwany tylko z pilota
Moja Ocena to 7/10 Dalbym 10/10 jak poprawia
- Jakość plastików
- przycisk wygaszania ekranu
- mocniejszy wzmacniacz min 4x60W
- Bass efekt ustawiany z wyświetlacza a nie zwykły eqalizez sterowany z Pilota (Bass slaby)
- wyjście na wzmacniacz do sub bufera
Ogólnie jestem zadowolony :]
Specyfikacja
Moc wzmacniacza: 4x50W W
Tuner FM: Tak
Tuner AM: Brak
RDS (TA, TP, AF): Tak
Ilość pamięci stacji: 18
Odtwarzacz płyt: Nie
Odtwarzacz kaset: Nie
Gniazdo USB do odtwarzania plików MP3/WMA: Tak
Czytnik kart pamięci: Tak
Obsługiwane typy kart pamięci: SD/MMC
Odtwarzanie plików MP3/WMA: Tak
Odtwarzanie płyt CD-R/CD-RW: Tak
Odtwarzanie płyt DVD/DVD-R/DVD-RW: Tak
Pilot zdalnego sterowania: Jest (w komplecie)
Panel zdejmowany: Tak
Panel opuszczany: Nie
Wielofunkcyjne pokrętło: Tak
Wielokolorowy wyświetlacz graficzny: Tak
Złącze montażowe ISO: Tak
Wyposażenie: Wejście AUX z przodu