Autor Wątek: Brak ikony GPS - jak właczyć GPS  (Przeczytany 5096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lysy77777

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Brak ikony GPS - jak właczyć GPS
« dnia: Styczeń 18, 2015, 11:59:50 »
Witam, na początku prośba do admina o założenie nowego wątku SMARTFONY - MS6001.

Mam mały problem zakupiłem MS6001, wszystko było by OK gdyby nie fakt że nie mogę włączyć GPS, brak ikony.
jest tam zainstalowany 4.4.2.

W poprzednich wersjach 4.2 oraz 4.1 ikona GPS była po przesunięciu ekranu z góry w dół a tu brak.
Może mi ktoś pomóc co mam zrobić, czy pozostaje mi oddanie MS6001 do sklepu.

lysy77777

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Brak ikony GPS - jak właczyć GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2015, 20:50:48 »
Panowie, czy jest ktoś w stanie pomóc? czy tylko wizyta w sklepie i reklamacja :(

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Brak ikony GPS - jak właczyć GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 18, 2015, 21:20:20 »
Jakiej ikony potrzebujesz?
W 4.4 włączasz GPS w Ustawienia --> Lokalizacja
i wybierasz Tryb lokalizacji -->Wysoka dokładność
Ikona GPS na pasku pojawia się tylko wtedy kiedy program tego wymaga.
Odpal GPS Test i sprawdź czy wykrywa satelity i łapie fixa.

lysy77777

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Brak ikony GPS - jak właczyć GPS
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2015, 20:13:58 »
dzięki za info, najwidoczniej miałem problem z nawigacją, ale nasuwa mi się pytanie czy nie idzie wyłączyć samego GPS, a nie całej lokalizacji tak jak to jest w androidzie 4.1 i 4.2 ?

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Brak ikony GPS - jak właczyć GPS
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2015, 23:08:11 »
Masz do wyboru w ustawieniach:
Wysoka dokładność: GPS, WIFI, sieci komórkwe
Oszczędzanie baterii: WIFI, sieci komórkowe
Tylko urządzenie: tylko GPS

lysy77777

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Brak ikony GPS - jak właczyć GPS
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2015, 21:21:29 »
OK dzięki za info :)