Autor Wątek: Ustawienia fabryczne JAK ??  (Przeczytany 16027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wapozon

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
Ustawienia fabryczne JAK ??
« dnia: Wrzesień 04, 2014, 23:02:17 »
Witam czy ktoś może mi podpowiedzieć jak przywrócić ustawienia fabryczne w tym tel. po kliknięciu ust.fabryczne w menu  telefon się uruchamia ponownie i tyle zazwyczaj wszystko się kasuje a tu nic.
Albo to ja jestem taki głupi albo to jest tak namieszane.

kamilstw7

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Ustawienia fabryczne JAK ??
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2014, 09:10:13 »
Wyłączasz telefon, po chwili przytrzymujesz przycisk VOL- i POWER jednocześnie i trzymasz aż włączy Ci się Factory mode, a w nim wybierasz Clear eMMC i potwierdzasz przyciskiem HOME. Po tym zabiegu będziesz miał ustawienia fabryczne, bo wiem, że ta opcja w ustawieniach nie działa w ten sposób, którego oczekujemy.

kylevessPL

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 814
  • kylevessPL - impossible becoming possible!
    • Status GG
    • Mój stan Skype
    • Zobacz profil
    • Profil na xda
Odp: Ustawienia fabryczne JAK ??
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2014, 20:22:30 »
Tak, w tym modelu chyba było jakieś fabryczne Recovery, wchodzisz tak, jak mówił mój poprzednik ;) Chyba to pomoże.
kylevessPL - impossible becoming possible!
Moja strona WWW: http://adf.ly/rUP4U
AndroGeek
Mój profil xda - http://forum.xda-developers.com/member.php?u=4807387
Mój smartfon - Samsung Galaxy Trend Lite/Fresh S7390
Moje taby - Manta MID08S, Manta MID9701

kejkoi88

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
  • Jestem fotografem ślubnym więc jak co to PW
    • Status GG
    • Mój stan Skype
    • Zobacz profil
    • Wspomnieniapracowni.com
Odp: Ustawienia fabryczne JAK ??
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 06, 2014, 19:33:05 »
Właśnie też tego szukałem i fakt działa tak jak powinno :)

kylevessPL

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 814
  • kylevessPL - impossible becoming possible!
    • Status GG
    • Mój stan Skype
    • Zobacz profil
    • Profil na xda
Odp: Ustawienia fabryczne JAK ??
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2014, 18:57:59 »
Właśnie też tego szukałem i fakt działa tak jak powinno :)
No, czyli jednak taka kombinacja :)
kylevessPL - impossible becoming possible!
Moja strona WWW: http://adf.ly/rUP4U
AndroGeek
Mój profil xda - http://forum.xda-developers.com/member.php?u=4807387
Mój smartfon - Samsung Galaxy Trend Lite/Fresh S7390
Moje taby - Manta MID08S, Manta MID9701

wapozon

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
Odp: Ustawienia fabryczne JAK ??
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2014, 18:10:46 »
Potwierdzam wszystko dziala ideanie.
Ale mam jeszcze jedno pytanie czy idzie wygrać polski język w sprawdzaniu pisowni bo jest ustawione na język systemu ale czasem jak dobrze napisze cos to telefon zmienia mi na co innego a czasem nie poprawia nic.
Z góry dzięki

kylevessPL

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 814
  • kylevessPL - impossible becoming possible!
    • Status GG
    • Mój stan Skype
    • Zobacz profil
    • Profil na xda
Odp: Ustawienia fabryczne JAK ??
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 10, 2014, 10:00:58 »
Nie wiem, czy o to ci chodzi, ale może klawiatura nie obsługuje języka polskiego? Są polskie znaki? Ogonki, itp.?
kylevessPL - impossible becoming possible!
Moja strona WWW: http://adf.ly/rUP4U
AndroGeek
Mój profil xda - http://forum.xda-developers.com/member.php?u=4807387
Mój smartfon - Samsung Galaxy Trend Lite/Fresh S7390
Moje taby - Manta MID08S, Manta MID9701

wapozon

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 38
    • Zobacz profil
Odp: Ustawienia fabryczne JAK ??
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 10, 2014, 21:32:51 »
Wszystkie znaki są tylko np. jak napisze "laskawa" to zamiast poprawić na "łaskawa" to poprawia na "las kawa"
Albo nie poprawia "slowo" na "słowo" takich słow jest masa i znaleść można je pisząc np. smsa. Jak wejdziemy w ustawienia > język, klawiatura ... > ustawienia sprawdzania pisowni > ustawienia sprawdzania (język) i tam brak polskiego pewnie dlatego dziala to jak dziala

Inne przyklady :

Wejdziemy > wejdzie my
Działa > dziala

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil

kylevessPL

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 814
  • kylevessPL - impossible becoming possible!
    • Status GG
    • Mój stan Skype
    • Zobacz profil
    • Profil na xda
Odp: Ustawienia fabryczne JAK ??
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 12, 2014, 14:25:30 »
zainstaluj tą klawiaturę
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey&hl=pl

albo tą:
https://www.dropbox.com/s/bcc9euwkhwsgv2v/Google%20Keyboard%203.0.19373.1072412a.apk?dl=0
Tak, rozwiązaniem będzie zmiana domyślnej klawiatury, ja polecam Klawiaturę Google z stylu material jak w Android L ;)
kylevessPL - impossible becoming possible!
Moja strona WWW: http://adf.ly/rUP4U
AndroGeek
Mój profil xda - http://forum.xda-developers.com/member.php?u=4807387
Mój smartfon - Samsung Galaxy Trend Lite/Fresh S7390
Moje taby - Manta MID08S, Manta MID9701