Autor Wątek: root?  (Przeczytany 3597 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rilekt

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
root?
« dnia: Maj 13, 2014, 21:00:26 »
Witam. Od zakupu mojego tableta nie działają mi głosniki a po jakimś czasie nie działą takze przednia kamerka. Nie mam opcji w aparacie na zmiane kamerki.
Chcialbym rowniez posusuwać zbędne programy : )
Czy jest mozliwosc zrootowania tableta np.http://www.manta.info.pl/2011/06/28/manta-mid001-root/ ?? I macie jakies pomysly na naprawę powyzszych problemow?

Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2014, 21:03:46 wysłana przez Rilekt »

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2014, 22:35:17 »
Najpierw spróbuj przywracania ustawień fabrycznych.
Jeśli po tym nadal nie działa to pozostaje serwis.

Rilekt

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 14, 2014, 15:30:19 »
Po przywróceniu ustawien nadal nic nie działa. Czasem po włączeniu aparatu pojawia sie tez komunikat: "Nie mozna polaczyc sie z aparatem" i sie wylacza. Ale ogolem to nie mam tego znaczka na przelaczenie aparatu na drugi.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2014, 16:14:38 wysłana przez Rilekt »

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2014, 12:24:50 »
To sugeruję serwis

Rilekt

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 16, 2014, 14:09:33 »
Chciałbym ominąć serwis jak tylko się da :G

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 16, 2014, 16:22:15 »
Jeśli coś fizycznie nie działa (kamera) to bez serwisu się nie obejdzie.
Żadnym softem kamery się nie naprawi jeśli jest uszkodzona.

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2014, 16:22:42 »
Próbowałes z nowym firmware 4.2.2?

Rilekt

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 17, 2014, 14:48:33 »
Robię wszystko wg. instrukcji.
Kiedy jest 100%, tablet sam się nie uruchamia. Odłączam go od USB i muszę sam włączyć ale nie widać zeby oprogramowanie sie zaaktualizowalo. Aplikacje pozostały itp

« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2014, 17:27:07 wysłana przez Rilekt »

Rilekt

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 20, 2014, 15:55:34 »
Jakieś pomysły?

Rilekt

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2014, 20:38:27 »
Problem rozwiązany...

Należy zaaktualizować program PAD Product Tool do wersji >=1.07

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 06, 2014, 21:47:05 »
Dzisiaj flashowałem kilka tabletów i odbyło się bez problemów.

ravenland

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 26, 2014, 23:46:09 »
A skąd pobrać PAD Product Tool w wersji 1.0.7?

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 27, 2014, 10:58:36 »
https://mega.co.nz/#!aA9V0YwQ!CXDHq9UZ0UCmk0zKjjj14tnU3gu1iM3OOAoZW9OCI-Y

Ale do flashowania z powdzeniem wystarcza ta wersja, która jest w dziale firmware

ravenland

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 27, 2014, 15:49:06 »
Dzięki...
Ale u mnie jakoś ta wersja nie zadziałała...może ta nowa. A wie może ktoś skąd wziąć sterowniki do windows xp? Bo jak podłączam do kompa do system twierdzi, ze nie może zainstalować urządzenia...może to jest ta przyczyna?

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: root?
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 27, 2014, 16:10:56 »
Proponuję sprawdzić na innym komputerze