Autor Wątek: Firmware 1009E  (Przeczytany 6753 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

neton

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Firmware 1009E
« dnia: Listopad 18, 2014, 00:04:34 »
Witam wszystkich!
Poszukuję firmware do mida 1009e. Tablet mam od kilku dni, edytując build.prod uwaliłem system :(
Proszę o pomoc...

kuba211181

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2015, 23:30:57 »
Witam. Jeżeli posiadasz wersje z 3g to mogę podesłać Tobie np czystą kopię systemu. Może to pomóc lub nie. Posiadam ten tablet podobnie jak Ty od kilku dni. Jeszcze go nie rozpracowałem.

neton

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2015, 09:56:32 »
Będę Ci bardzo wdzięczny. neton.lipno@gmail.com Pozdrawiam

Ernest343

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2015, 20:22:24 »
witam też poproszę
lub jeżeli ktoś ma build.prop

przypadkowo wyczyściłem build.prop i tablet zacina się na logo android

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2015, 21:10:05 »
postaram się umieścić

Ernest343

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2015, 22:04:00 »
Dzięki ale wyskoczył jakiś błąd przy wgrywaniu. Tablet chyba zawiesił się na download, a reset na niego nie działa.

BROM ERROR: S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL (5054)
[EMI] Obtain DRAM Failed!
[HINT]:
Please check your load matches to your target which is to be downloaded.

EDIT: Reset powoduje reset trybu download

Ernest343

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2015, 22:14:27 »
udało wgrać się wisetoolem dołączonym w archiwum firmware, tablet działa

vendela

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 25, 2015, 15:45:02 »
Witam, jestem kompletnym nowicjuszem. Mi też się zacina na logo android. Będę ogromnie wdzięczny za podpowiedź jak przywrócić (przeinstalować) system. Ściągnąłem pliki z http://www.manta.info.pl/forum/mid1009-firmware/, lecz nie wiem jak ich użyć. Czy pasują do wersji z 3g?

vendela

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 12, 2015, 20:38:55 »
Ponawiam prośbę o przystępne wytłumaczenie jak wgrać nowy system na 1009e przy użyciu firmware z archiwum. Serwis Manty oddał mi po reklamacji niesprawny sprzęt podobno przeinstalowany. Nie chcę czekać kolejne 2 tygodnie. Ewentualnie może ktoś ma pomysł jak przekonać ich że tablet który się nie włącza (wisi na logo android) jest niesprawny.

bartom

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 09, 2016, 10:47:44 »
Witam
prosiłbym o odświeżenie linków do firmware do mid 1009 :) bo wygasły:(
pozdrawiam
bartom

thelifeis

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Firmware 1009E
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 14, 2018, 23:44:33 »
Witaj, przepraszam za mój polski język (mówię tylko po angielsku i hiszpańsku). Potrzebuję, proszę, jeśli możesz ponownie przesłać linki oprogramowania układowego tabletu MID1009 (spadły linki http://www.manta.info.pl/forum/mid1009-firmware/mid1009-firmware-fabryczne/)

Będę bardzo wdzięczny.

Dziękuję

Pozdrowienia