Autor Wątek: Czyżby problem z ładowaniem ?  (Przeczytany 307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wlodekmc

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Czyżby problem z ładowaniem ?
« dnia: Styczeń 13, 2014, 18:03:25 »
Witam wszystkich.

Od trzech tygodni jestem właścicielem Manty MID08S.
Jak widać doświadczenie niezbyt duże. Mam pytanie dotyczące zachowania się Waszych Mant w przypadku podłączenia ładowarki lub złącza USB (w celu ładowania). W mojej jest wyświetlana informacja, że tablet został podłączony do zasilania zewnętrznego lecz, poziom naładowania baterii nie ulega zmianie. Dzieje się tak w przypadku jeśli używam tabletu i chciałbym go jednocześnie ładować.
Przy ładowaniu, po wyłączeniu, wszystko przebiega prawidłowo.
Czyżby wydajność ładowarki była na tyle niska, że zasila tablet ale nie jest w stanie go podładować?

Jestem ciekawy Waszych opinii.

WlodekMC

jsadkowski

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 3944
    • Zobacz profil
Odp: Czyżby problem z ładowaniem ?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2014, 22:16:16 »
Prąd ładowania gniazda USB wynosi typowo 0,5A, prąd ładowania gniazda ładowania - 2A.
Chyba nie trzeba więcej tłumaczyć.

wlodekmc

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Czyżby problem z ładowaniem ?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 14, 2014, 11:36:53 »
Witam.
Tyle to wiem (i rozumiem). Moje pytanie w sumie dotyczyło innego problemu. Nie mam możliwości sprawdzenia rzeczywistego prądu ładowania z fabrycznej ładowarki. Podejrzewałem ją o zaniżoną wydajność.
Z tego powodu moja prośba o informację, czy w innych egzemplarzach tego tabletu, też występuje ten objaw (brak wzrostu poziomu naładowania baterii, w trakcie jednoczesnego ładowania i używania tabletu).

Włodek

dager1580

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 116
    • Zobacz profil
Odp: Czyżby problem z ładowaniem ?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 14, 2014, 14:58:01 »
Ja mam tego tableta od czerwca 2013 , nigdy tak nie robiło . Zawsze praktycznie ładuje tableta przez USB i gram a procenty skaczą i tak . Równie dobrze system źle pokazuje bo np. u mnie ostatnio działo się tak że bateria naładowana na 100 po 10-15 min spada do 67% i niżej co parenaście procent . Ja bym sflashował tableta ale najpierw podaj LSMOD żeby nie było potem problemów i numer seryjny.

wlodekmc

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Czyżby problem z ładowaniem ?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2014, 12:51:53 »
Witaj dager1580.

I tu mam problem a, właściwie dwa.
Z numeru seryjnego pozostała czysta biała kartka (może to sposób na odrzucenie ewentualnej gwarancji).
Jeżeli chodzi o LSMOD, to domyślam się że chodzi o kernela, ale taki dobry to nie jestem. Proszę o instrukcję jak go uzyskać. Z językiem angielskim, też u mnie nie jest najlepiej. Z tego powodu, podanie linka na jakąś stronę w tym języku, będzie miało mizerny efekt (przynajmniej dla mnie).
Wiem że istnieją translatory, jednak ich tłumaczenia są tak mętne, że i tak nie raz powracałem do oryginału.

jsadkowski

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 3944
    • Zobacz profil
Odp: Czyżby problem z ładowaniem ?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 16, 2014, 19:29:39 »
Numer seryjny masz także na pudełku.

wlodekmc

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Czyżby problem z ładowaniem ?
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 16, 2014, 22:00:20 »
Hmmm...

Na pudełku mam tylko jeden numer wyglądający jak nr produktu (z kodem paskowym).
Na wszelki wypadek przytaczam go "5907377860464".