Autor Wątek: Manta i TV Box  (Przeczytany 3391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mkmesser

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 75
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 10, 2018, 19:57:23 »
Pasy zniknęły całkiem czy tylko w Kodi ?

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 168
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 10, 2018, 20:07:15 »
W Kodi na filmie. Odczytaj pw.

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 168
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 12, 2018, 08:31:38 »
Na freaktab.com jest sporo informacji,pisze tam autor tego nieoficjalnego romu android tv.
Nie wiem czy wiesz ale wyszła nowa wersja tego nieoficjalnego softu. Ja swój zaktualizowałem.

Mkmesser

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 75
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 12, 2018, 23:57:12 »
Jakieś zmiany?Ja jakiś czas temu wróciłem do stockowego romu.Jakoś ten od Magendanza mi nie spasował, irytujący jest ten pas z filmikami z YouTube.A i dzięki jeszcze raz za Cherry, jest świetny.

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 168
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 18, 2018, 19:13:09 »
Jakieś zmiany?Ja jakiś czas temu wróciłem do stockowego romu.Jakoś ten od Magendanza mi nie spasował, irytujący jest ten pas z filmikami z YouTube.A i dzięki jeszcze raz za Cherry, jest świetny.
Zainstalowałem i nie widzę w wyglądzie żadnych zmian za to wydaje mi się, że Wi-Fi działa jak by słabiej na tej poprawce. Masz rację mnie też wkurza  ten pas z filmikami Youtube. Poczekam na nowszą wersję Cherry i wtedy wrócę do tego co mu fabrycznie grali. Tylko nie pamiętam jak tam było z Netflixem czy działał tan jak na tym czy na tamtym gorzej. Co do Cherry to też mi się podoba ale ostatnio nie używam go za wiele. Korzystam z innej formy oglądania TV i filmów są w znacznie lepszej jakości. Jak chcesz spróbować to dawaj na pw napiszę co i jak, chętnie pomogę, wskażę ciekawą  grupę.

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 562
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 19, 2018, 07:46:52 »
Z tymi aktualizacjami do wyższych wersji Androida to różnie bywa na TV boxach. Ja mam pod swoje LG podłączony MiBox3.  Po aktualizacji TV boxa do Androida 8.0 Oreo ,  wiele funkcji przestało działać. Dali co prawda szybko łatkę ale poprawiła ona tylko część błędów.  Niekiedy wyższe wersje jak są niedopracowane mogą narobić więcej szkód jak pożytku.

Pozdrawiam

Mkmesser

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 75
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 19, 2018, 11:05:49 »
Ewojtas jeżeli chodzi o Netflix to na stockowym działa bardzo dobrze.Cherry na razie mi wystarcza i tak nie mam kiedy oglądać, sprzedaje napoje jako PH i w lecie  zdaża się mi być w pracy 12-16 godzin.Dzięki za propozycje.

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 168
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 21, 2018, 12:08:07 »
Z tymi aktualizacjami do wyższych wersji Androida to różnie bywa na TV boxach. Ja mam pod swoje LG podłączony MiBox3.  Po aktualizacji TV boxa do Androida 8.0 Oreo ,  wiele funkcji przestało działać. Dali co prawda szybko łatkę ale poprawiła ona tylko część błędów.  Niekiedy wyższe wersje jak są niedopracowane mogą narobić więcej szkód jak pożytku. Pozdrawiam
Cały czas wypuszczają łatki do tej aktualizacji na forum Xiaomi jakiś użytkownik zbiera informację o wadliwym działaniu aktualizacji z całego świata i przekazuje swoje uwagi developerom tej firmy. Dziś chyba znów się ukazała jakaś poprawka.

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 562
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 21, 2018, 12:25:16 »
Dla mnie problem jest rozłączanie się pilota i wlącznia Mi Box - a  pilotem na bluetoothu,  u mnie ten problem  zaczął się po aktualizacji do Androida 8.0 Oreo.  Problem prowizorycznie rązwiązałem następująco, kupilem gniazdko elektryczne które można zalączyć piltem ktory jest w zestawie (sterowanie na fale radiowe) , to gniazdko ze zdalnym wyłącznikiem wsadza się w normalne gniazdko. 

Poniżej lista błędów, część poprawiono ale reszta została, u mnie dalej są kłopoty z pilotem na bluetoothu i Kodi...

Mi Box 3 International Edition Oreo Release - Current bugs
    Refresh Rate not working
    Auto resolution switching not working
    Can't install anything from Aptoide TV
    Google Android Oreo OS bug where Ethernet appears to be slow to connect after boot up
    Double pressing the remote Back button on the Home Screen does not Shortcut to ATV Android settings as would be expected
    OTA TV De-interlacing (using AMLogic MediaCodec) is still half motion and mpeg2 picture quality is blocky if used with Kodi Krypton/Leia PVR's or the TvHeadend Live Channels App
    AAC 5.1 not working on plex ( video not smooth at all ! ) ( AC3 is working fine )
    Need to force dolby to get partial passthrough on plex
    Audio non-functioning after long standby
    Box non-responsive after long standby
    Remote intermittent issues with pairing, including microphone
    Mic button on remote triggers only global search/assistant and cannot be remapped to app search
    NTFS and exFAT not recognised [PARTIALLY FIXED IN INTERNAL BETA 06.07.2018]
    The Archos Media Player, VLC and v3.7.0 MrMC Apps appear to be able to read NTFS Hard Drives
    Slower WiFi data transfer rates and WiFi dropouts reports by some users vs the previous Marshmallow Firmware. [BROADCOM DRIVER ISSUE]
    Slow AC WiFi speeds [BROADCOM DRIVER ISSUE]
    DD+ Netflix & other Apps like Kodi - bitstreaming audio dropouts, especially when used with WiFi only.
    No 5.1 Netflix audio if you use a Dolby Digital only HDMI connected audio receiver, even tho the Mi Box is Dolby Audio Licensed.
    ASIX & Realtek chipset based USB3 > Gigabit LAN adapters appear to work only if you use DHCP on your home router.
    Bug reports submission: When APP crashes window to report bug or close APP is missing in Oreo
    Bluetooth Sync (Pairing with 3rd Party peripherals is not working well e.g. MYMobile RKGAME4th gamepad)
    YouTube APP, rewinding videos leads to APP crash and boot loop
    White DOT artifact (https://github.com/wrxtasy/LibreELEC.tv/blob/master/projects/Odroid_C2/initramfs/platform_init#L35) (https://xiaomi.eu/community/threads/oreo-update-screen-artifacts-now-appearing-non-stop.44745/) (https://xiaomi.eu/community/threads/weird-stuck-dot-left-of-the-screen.44730/)
    Netflix intermittently choppy playback
    DTS Sound not working with Kodi
    Kodi issue for Dolby and DTS compatible receivers disappeared now only option is Number of Speakers and Passthrough (used to show: Dolby Digital (AC3) capable receiver; Dolby Digital Plus (E-AC3) capable receiver; DTS capable receiver; TrueHD capable receiver;DTS-HD capable receiver on MM) [SOLUTION HERE https://xiaomi.eu/community/threads...-and-dts-compatible-receivers-solution.44930/ ] [No FW Control for Passthrough, this is by APP behaviour]
    Sound decoding for any sound format just shows as PCM on the Receiver (used to show Dolby, Dolby +, ProLogic II, DTS Sound, ATMOS on MM)
    After disconnecting AndroidTV remote app from phone the on screen keyboard never appears unless the box is reset
    Unofficial remote 'OK' button is opening context menu for APPs on home screen instead of opening the APP directly
    FLAC files with VLC from the USB drive, sound jitter issue with Music Player and Google Play Music
    Volume issue with Creative T30 wireless speakers : only the 4 lowers volume levels change the volume, at the 4th level, the sound max is already at its maximum. After the 4th level, sometimes it goes up, and goes back to previous level, but without changing the effective volume on the speakers.
    Decoding problems with audio stream (mp2) in android livechannel
    USB LAN adapter not recognised / working (https://xiaomi.eu/community/threads/mi-box-oreo-ota-update-mi-usb-lan-adaptor-stop-working.44710/)
    Youtube - all Videos have a green screen though Audio is fine [ISSUE FOUND AFTER UPGRADE TO 1st INTERNAL BETA]


Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2018, 12:30:26 wysłana przez Arkady1964 »

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 168
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 21, 2018, 13:07:36 »
Aja wczoraj swojego uwaliłem chciałem wrócić do oryginalnego softu i lipa. Muszę czekać do przyszłego tygodnia aż mi przyślą przewód USB to może da się reanimować. W sklepach nigdzie nie było był tylko w Media ale wołali za niego tyle co połowa Boxa.

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 562
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 21, 2018, 14:26:07 »
Ja mam również Androida Measy U2C, urzadzenie wielkości dużego pendrajwa opartego na zwykłym Androidzie 4.2 ,  też go kiedyś uwalilem.  Jednak zwykłe postawienie systemu nic nie dawało, nie widział go komputer.   Dopiero reanimacja przez zwarcie nóżek pamięci NAND i wgramnie nowego oprogramowania przez kompa przywróciła go do życia.   Życzę powodzenia w reanimacji Twojego sprzętu.


Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2018, 14:40:49 wysłana przez Arkady1964 »

Mkmesser

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 75
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 22, 2018, 19:48:31 »
Ewojtas przykra sprawa z uwalonym boxem, jak będziesz go ratował za pomocą USB burning toll zwróć uwagę by nie zaznaczyć pozycji wymazywania klucza chyba nazywa się to owerwrite keys bo stracisz DRM level 1.Życze powodzenia.

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 168
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 22, 2018, 20:45:08 »
Tak będę go robił według tego poradnika  https://kodiwpigulce.pl/jak-naprawic-uceglony-tv-box-poradnik/Tylko czekam na przewód z aledrogo. Zrobiłem wczoraj sam lutując dwa kawałki przewodu z wtykami i wlutowałem w boxa przełącznik.Jednak komp nie nawiązał połączenia. Możliwe, i mam taką nadzieję, że z tego powodu bo przewód samoróbka. Choć po podłączeniu box dostał zasilanie i kontrola na niebiesko się zaświeciła. Nie wiem czy ten włącznik trzeba trzymać przez cały czas wgrywania czy też tylko do czasu nawiązania połączenia. Próbowałem też wgrać przez kartę SD ale znów na kompie mi żadnej karty nie widzi chyba styki pajęczyną zarosły bo nigdy nie używane. Jak nie pomogą te próby to zrobię próbę na zwarciu tych nóżek co pisał Arkady jak to nic nie pomoże to na zimę trzeba kupić coś nowego. Miło słyszeć słowa wsparcia i dzięki za nie. Jednak nie jest to jakaś tragedia tylko lubię gdy coś mam jak jest sprawne. Ps. moja oferta jest w dalszym ciągu aktualna jak byś chciał jakiegoś Gold TV, Ipla, CDA, HBO czy inne  jakieś Showmaxy oprócz Netflix to pisz, może pomogę znaleźć w sieci ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2018, 20:48:31 wysłana przez Ewojtas »

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 562
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 22, 2018, 22:00:50 »
Jak nie pomogą te próby to zrobię próbę na zwarciu tych nóżek co pisał Arkady 

Wygłąda na to, że masz szprzęt oparty na platformie Amlogic.

Można próbować wgrać oprogramowanie przez zwarcie nóżek pamięci NAND.

Poniżej ogólne info co do kierunku jak to zrobić, szczegółowych danych poszukaj w internecie tj. YouTube , fora z Twoim modelem itp.   Metoda ta przy właściwym oprogramowaniu dla Twego modelu działa w zasadzie w 100%.

http://forum.android.com.pl/topic/276545-mxq-po-wgraniu-softu-nie-wykrywalny-dla-amlogic-usb-tool/?page=3&_fromLogin=1

Uwaga!   Jak już wejdziesz w program, trzeba najpierw wyczyścić pamięć NAND. Dopiero potem wgraj oprogramowanie ale oryginalne producenta urządzenia.  Podkreślam, że niekiedy musi być komputer z Windows 7 na 10 może nie działać wgrywanie (problem ze sterownikami na Windows 10 ,  z 7 nie ma takich problemów).

Jest to ostatnia deska ratunku jak nic nie pomoże, jak pisałem przy odpowiednim wykonaniu praktycznie w 100 % skuteczna.

Życzę powodzenia w reanimacji urządzenia.


Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2018, 22:15:10 wysłana przez Arkady1964 »

Mkmesser

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 75
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 22, 2018, 22:14:08 »
Masz włącznik? Niezbyt częsta rzecz w Mecool, ja nie mam w swoim.Trzymasz do czasu połączenia.Ja jak wracałem do fabrycznego  softu korzystałem z plików ZIP, ten sposób wydawał się łatwiejszy.