Autor Wątek: Manta i TV Box  (Przeczytany 6023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 718
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 09, 2018, 04:28:48 »
Tak, zgadza się. Jest kilka odmian płyt głównych które były montowane do identycznych pudełek pod ogólną nazwą Q7. Wygranie oprogramowania od innej płyty Q7 skutkuje z reguły brakiem Wi Fi. Najlepiej rozkręcić TV boxa i spisać z płyty głównej jej oznaczenie. W Internecie na zachodnich forach moźna znaleźć oprogramowanie w zasadzie do każdej płyty głównej Q7, przy odrobinie szczęścia jak się trochę poszpera niekiedy nawet dość szybko.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2018, 04:34:54 wysłana przez Arkady1964 »

Mkmesser

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 111
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 09, 2018, 21:33:13 »
Akurat pod mój numer płyty nic niema, zresztą box jest na andku 4.4 i wiele aplikacji już nie działa.

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 718
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 10, 2018, 06:13:06 »
Na stronach freaktab.com piszą o problemach z niektórymi seriami płyt głównych box-ów Q7.   Miałem kiedyś podobny problem co prawda inny sprzet ale też ciężko bylo znaleźć oprogramowanie.  W końcu znalazłem, po odblokowaniu języków w wyszukiwarce i z "pomocą tłumacza Google",  potrzebne oprogramowanie znalazłem na jakimś forum.  Chyba włoskim ale co się naszukałem to się naszukałem... 

Jak sam piszesz nie zależy Ci zbytnio na tym TV box-e,   a czasu  na znalezienie rozwiązania trzeba poświęcić sporo czyli "gra nie warta świeczki".


Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2018, 12:06:58 wysłana przez Arkady1964 »

Mkmesser

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 111
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 25, 2018, 19:11:03 »
Doszedł Tanix TX3 max.Pierwsze wrażenie pozytywne, ładnie wykonany kawałek plastiku.Najsłabszy procek amlogic ale dzięki 2G RAM daje spokojnie radę.Kodi obsługuje bez zawieszeń, również materiały 4k.
Zalety
1.tani 33 USD w banggood + 3 USD za priority line
2.narazie odtworzył wszystko
3.wyświetlacz z godziną na froncie
4.całkiem ładna nakładka na androida 7.1.2
5.jest strona producenta z firmware w razie problemów
6.przycisk reset (nieczęsto spotykany)
7.dostępny soft dual czyli Android+librelec
Wady
1.zwykły Android nie Android TV
2.brak widevine L1 czyli Netflix tylko 720p
3.badziewny ale nieźle działający pilot
4.na 90% nie będzie aktualizacji do 8 Oreo
5.spolszczenie ok.60%
To narazie tyle, reszta wyjdzie po dłuższym użytkowaniu.

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 229
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 26, 2018, 07:38:11 »
Jak chcesz to punkt nr 7 można próbować zmienić mam kolekcję chyba 10 apek zmodyfikowanych. Próbowałem nim coś zrobić w telewizorze ale niestety żadna nie weszła. Na Boxie jak były problemy zadziałały tylko, że pilot ich nie obsługiwał. Niektóre mają nawet fajną funkcję przycisk ściągnij  film na dysk lub coś w tym rodzaju.

Mkmesser

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 111
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 26, 2018, 15:59:54 »
Jeszcze jedna wada brak pasma wi-fi 5Ghz chociaż było w opisie boxa, że jest oraz na plus obecność fabrycznego roota.

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 229
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 26, 2018, 17:28:01 »
Nastąpił błąd chodziło mi oczywiście  o Nettflix


Mkmesser

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 111
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 12, 2018, 15:51:54 »
Parametry ma zacne na długo starczą.Problemem może być zastosowany tu procek.Podobno rockchipy niespecjalnie lubią się z kodi, także librelec na nim nie postawisz.

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 229
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 12, 2018, 16:45:04 »
Nie wiem czy   dojdzie do mnie bo już slyszę płacz Chińczyka. 
Szanowna  Pani Samantho Wendy  z przykrością Panią informuję, że nie mogę tego zrobić ze względu na fakt, iż tego boxa już sprzedałem. Po kontakcie z nabywcą oświadczył mi on, że jego nie interesują błędy systemu, on mi przelał pieniądze a ja mam mu obowiązek przesłać towar który zakupił.
        Mając to na uwadze proszę mnie zrozumieć, że wycofując zamówienie będę stratny sporą kwotę pieniędzy. Pozdrawiam i proszę o jak najszybsze wysłanie  mi zakupionego towaru, gdyż mój klient na niego oczekuje. Dziękuję za zrozumienie.
Mnie
18/11/12 03:11
Samantha Wendy
18/11/12 01:13
Drogi Kliencie ,
Z powodu błędu systemowego. Czy mógłbyś uprzejmie anulować zamówienie?
Powód odwołania:
Czas realizacji zamówienia jest dłuższy niż oczekiwany przez kupującego lub
Inny powód, jeden z powodów, zaakceptujemy to wkrótce
Czy mógłbyś proszę zrozumieć? Płatność zostanie zwrócona w ciągu 7 dni.
Przepraszamy za ten problem.
Dziękuję za zrozumienie.

Mkmesser

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 111
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 12, 2018, 23:31:21 »
Boxa niedostaniesz .Albo zgodzisz się anulować i dostaniesz szybciej kasę albo stanie się to automatycznie po upływie czasu na wysyłkę.Czyli fejkowa aukcja zbyt tanio jak na taki sprzęt.

Ewojtas

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 229
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 13, 2018, 18:55:14 »
Pewnie tak najgorsze jest to, że jeszcze tego samego dnia po tym jak rozesłali te maile znów się uaktywniła sprzedaż na tej samej aukcji z wtyczką australijską za tę kwotę. Robią to perfidnie by wzrosła sprzedaż sklepu a później anulowanie sprzedaży z winy kupującego. Ja na razie poczekam jeszcze dwa dni i przedłużę czas przetwarzania i będę zglaszal oszustwo supportowi. Na grupach robią to samo i na stronce z promocjami też widziałem to ogłoszenie i komentarze, że tak będą robić. 

Adiizo-la

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Manta i TV Box
« Odpowiedź #87 dnia: Grudzień 13, 2018, 07:41:41 »
Choć po podłączeniu box dostał zasilanie i kontrola na niebiesko się zaświeciła.



Gclub มือถือ
ทางเข้า Gclub