Autor Wątek: Problem z włączeniem  (Przeczytany 655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1251
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 05, 2020, 11:38:23 »
Zgadza się...  Użytkownicy tego Forum, Hkkin i inni jakby mieli soft udostępniliby go bezpłatnie (co jest oczywiste).  Może jakiś serwisant do Ciebie odezwie się...  Jak nie,  "naciskaj",  proś Mantę o soft.  Innej rady nie ma.


Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2020, 11:53:56 wysłana przez Arkady1964 »

Vectrapg

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 9
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 06, 2020, 09:57:11 »
Manta niestety zdalnie nie  chce pomóc.
Cytuj
   Dzień dobry,


Dziękujemy za kontakt z Działem Obsługi Klienta firmy Manta. Po zapoznaniu się ze zgłoszoną sprawą, pragnę przedstawić stanowisko firmy w przedmiotowej sprawie.


Wszelkie aktualizacje są wgrywane w autoryzowanym serwisie. Jest możliwość naprawy płatnej.


Aby zgłosić naprawę zachęcałabym aby dokonać zgłoszenia poprzez jeden z kanałów

     

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1251
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 06, 2020, 11:20:18 »
Manta niestety zdalnie nie  chce pomóc.
Cytuj
 
(...)
Aby zgłosić naprawę zachęcałabym aby dokonać zgłoszenia poprzez jeden z kanałów

     


Jestem pewien na 99,99 % , że wgranie softu naprawi telewizor.  Co prawda, zostaje bardzo nikłe 0,01 % , że kompletnie padła pamięć FLASH i trzeba ją wymienić, ale jest to bardzo mało prawdopodobne, gdyż telewizor nie startowałby...

"Aby zgłosić naprawę zachęcałabym aby dokonać zgłoszenia poprzez jeden z kanałów", te kanały to chyba serwisy. Spróbuj się jakoś telefonicznie dogadać z serwisem, po kiego licho targać telewizor kurierem w obie strony, jak będziesz miał pecha to w transporcie mogą Ci jeszcze matryce uszkodzić i dopiero wtedy będzie po wszystkim.

Jedno jest pewne koniecznie najpierw próbuj załatwić soft i go wgrać, gdyby się nie udało wtedy zostaje serwis.


Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2020, 11:27:57 wysłana przez Arkady1964 »

Vectrapg

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 9
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 06, 2020, 12:15:48 »
Ok manta nie pomogla trudno. Znalazłem niezależny serwis manty w stolicy zadzwoniłem zapytałem zapłaciłem soft przysłali wgrałem tv działa na szczęście bo juz miałem robić latawiec z niego. Gość ma soft do wszystkich modeli manty. Pozdrawiam

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1251
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 06, 2020, 12:46:32 »
To super. :)

Kolego, poniżej masz link, zainstaluj sobie te 2 aplikacje. Polecam, są sprawdzone, działają stabilnie oraz nie powodują żadnych problemów z telewizorem, info:

http://www.manta.info.pl/forum/led94901s-emperor-android-tv/post-zbiorczy-o-manta-94801s-i-94901s/

Jak chcesz możesz mi na Wiadomości wysłać adres tego serwisu. Mój telewizor działa, ale nigdy nie wiadomo, może kiedyś będę potrzebował softu...


Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2020, 15:23:31 wysłana przez Arkady1964 »

Hkkin

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 29
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 07, 2020, 20:50:49 »
Ok manta nie pomogla trudno. Znalazłem niezależny serwis manty w stolicy zadzwoniłem zapytałem zapłaciłem soft przysłali wgrałem tv działa na szczęście bo juz miałem robić latawiec z niego. Gość ma soft do wszystkich modeli manty. Pozdrawiam
Oj tam od razu latawiec. Zapomniałem Ci jeszcze napisać o innej możliwości zakup TV Boxa i mieć w głębokim poważaniu Android Manty i ich soft dzięki któremu możesz sobie na jedynie  facebooku pogadać. No chyba, że używasz na tym urządzeniu TV naziemnej   lub jakiś innych platform typu Cyfrowy Polsat czy inny śmieszny UPC to wtedy musiałeś go naprawiać.

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1251
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 08, 2020, 09:04:43 »
Trzeba mieć na uwadze, że ten telewizor Manty był kupiony 2,5 roku temu. Wtedy w cenie tej Manty można było kupić jedynie telewizor o dużo mniejszej przekątnej ekranu, bez żadnego smart TV, z małą ilością wejść HDMI, bez USB 3.0, możliwości nagrywania stacji naziemnych itd. Telewizory z serii 94901s/94801s nie są już produkowane.

Co do box-a, wszystko zależy od potrzeb, więcej w wątku:

http://www.manta.info.pl/forum/led94901s-emperor-android-tv/hbo-go-na-kodi-18/msg40633/#new


Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2020, 09:44:45 wysłana przez Arkady1964 »

Hkkin

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 29
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 08, 2020, 11:56:23 »
A jak ta odpowiedź ma się do problemu?Kogo to obchodzi co było i za ile do kupienia w tamtym czasie. Kupił i ma. Jeszcze raz powtarzam nie miał konieczności starania się o soft. Podłączasz pod padnięta Mante Boxa i korzystasz z niej jako monitor.  A jak całkiem padnie to dopiero "latawiec".

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 1251
    • Zobacz profil
Odp: Problem z włączeniem
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 08, 2020, 13:49:08 »
A jak ta odpowiedź ma się do problemu?Kogo to obchodzi co było i za ile do kupienia w tamtym czasie. Kupił i ma. Jeszcze raz powtarzam nie miał konieczności starania się o soft. Podłączasz pod padnięta Mante Boxa i korzystasz z niej jako monitor.  A jak całkiem padnie to dopiero "latawiec".


Bardzo wątpię by mu ruszyło cokolwiek, czy razem z systemem nie siadły też sterowniki (ostatnio po złej aktualizacji softu w Mantach nie działały właśnie wejścia HDMI)... 

Moim zdaniem jak padł mu system, to nie będą też działały żadne podłączone, TV box-y, dekodery, ani konsole.


Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2020, 14:24:55 wysłana przez Arkady1964 »