Witam.Od dwóch dni jestem posiadaczem omawianego w tym wątku telewizora i na jakieś ostateczne wnioski to stanowczo za wcześnie ale jest kilka rzeczy,o których chciałem napisać.Pierwszą rzeczą,na którą zwróciłem uwagę
to nóżki.Są zrobione z za miękkiego tworzywa przez co całość po montażu jest po prostu niestabilna i telewizor przy każdym dotknięciu kiwa się na wszystkie strony sprawiając wrażenie,że zaraz się przewróci. Producent mógł się troszkę bardziej postarać i dołączyć sztywniejsze.Następną i dla mnie kompletnie nie zrozumiałą jest pilot,zarówno jakość jego wykonania,użyte materiały jak i ergonomia.Z tak tandetnym,który byłby dołączony do nowego urządzenia to jeszcze się w moim 40-to letnim życiu nie spotkałem.Zdaję sobie sprawę,że Manta nie jest producentem urządzeń górnopółkowych ale pilot to rzecz absolutnie niezbędna aby móc normalnie i bezstresowo korzystać z telewizora a pilot sprawia wrażenie jakby był kupiony na bazarze od naszych wschodnich sąsiadów.Do obudowy nie mam większych zastrzeżeń ale klawiatura to jakaś kpina i nie mam pojęcia jakim cudem przeszła kontrolę jakości. Klawisze często nie reagują i trzeba nacikać kilkukrotnie żeby dana funkcja zatrybiła i myślę,że to zasługa bardzo dużego skoku.Rozmieszczenie klawiszy obsugujących odtwarzacz to temat na osobny artykuł a osoba za to odpowiedzialna musi być wyjątkowo złośliwa i nieprzyjaźnie nastawiona do świata.
Teraz o samym urządzeniu.Kurcze,nie spodziewałem się że w tej kwocie można dostać tak dobry telewizor.Całkowicie zaprzecza temu o czym piałem powyżej.Znakomity obraz,dobry dźwięk oraz ładny wygląd sprawiają,że to doskonały wybór dla ludzi szukających dobrego telewizora o optymalnej przekątnej za rozsądną kwotę.Konkurencja oferuje za podobne pieniądze urządzenia mniejsze lub o gorszej rozdzielczości. O samej funkcji SMART nie będę się rozpisywał bo nie odbiega od zastosowanych w TV innych marek,czyli więcej z nią flustracji niż pożytku i w żadnym wypadku nie może być mowy o wygodnym,bezstresowym użytkowaniu.
Podsumowując,po tych kilku dniach jestem bardzo zadowolony.Ech,gdyby jeszcze ten nieszczęsny pilot to byłoby idealnie ale widocznie nie można mieć wszystkiego :-).
Pozdrawiam.