Autor Wątek: TV nie "trzyma" ustawionych kanałów  (Przeczytany 1046 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mariano

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
TV nie "trzyma" ustawionych kanałów
« dnia: Luty 28, 2018, 21:12:21 »
Witam. Dzis znow pojawił sie irytujący problem. Telewizor sam z siebie zmienil kolejność zapisanych programow z telewizji naziemnej. Miał może ktoś podobny problem?

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 888
    • Zobacz profil
Odp: TV nie "trzyma" ustawionych kanałów
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2018, 05:06:00 »
Mam podobny probem zwiazany z edycją kanałów. Pomimo kilku prób, nie udało mi się ich ustawić,  próbowałem też ustawień bez LCN.    Obecnie mam kanały ustawione tak jak mi wybiera podczas automatycznego wybierania kanałów. Jak będę miał trochę więcej czasu to jeszcze popróbuje tych ustawień ale myślę, że znowu skończy się to tak jak poprzednio...
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2018, 05:12:39 wysłana przez Arkady1964 »

mariano

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
Odp: TV nie "trzyma" ustawionych kanałów
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 01, 2018, 08:49:23 »
Tylko ja nie mam problemu z edycja. Po ustawieniu takiej kolejności jaka mi pasuje, raz na jakis czas TV gubi kanały, nie dosc ze "miesza" to niektóre wogole znikają. Musze od nowa edytować. Dla mnie nadaje sie tylko do reklamacji, najgorszy zakup w moim życiu.

Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 888
    • Zobacz profil
Odp: TV nie "trzyma" ustawionych kanałów
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 01, 2018, 09:49:00 »
Tego typu problemy są typowe dla telewizorów z systemem Android TV, chyba tylko Sony jest jedną z nielicznych firm robiących Android TV gdzie nie ma w zasadzie problemów. Czytałem na foroch, że nawet telewizory Philipsa miewają podobne problemy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2018, 10:01:43 wysłana przez Arkady1964 »

mariano

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
Odp: TV nie "trzyma" ustawionych kanałów
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2018, 21:59:22 »
I znów pomieszał kanały, brak słów. Chyba trzeba spakować i odesłać. Normalnie jakaś paranoja.

Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka


Arkady1964

  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 888
    • Zobacz profil
Odp: TV nie "trzyma" ustawionych kanałów
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2018, 19:08:37 »
Ja tam nie widzę problemu , zapakuj i wysyłaj.  Kupisz coś może  lepszego  za większa kasę,  Twoja sprawa chcesz całe życie robić na sprzęt też Twoja sprawa.  To JEST WOLNE FORUM KAŻDY MA PRAWO DO SWOJEGO ZDANIA. 

Zmieniają się czasy, czy jest sens wypruwać sobie żyły dla sprzętu, każda złotówka wydana więcej, czy ma sens jak nie ma większej potrzeby, już za dwa lata będzie inna technologia w telewizorach. 
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2018, 09:41:12 wysłana przez Arkady1964 »