Autor Wątek: Telewizor LED 3201  (Przeczytany 11688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 05, 2014, 14:04:29 »
Dzisiaj (mam nadzieję) wieczorem postaram się umieścić firmware rozwiązujący ten problem.

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 05, 2014, 22:26:24 »
Problem zgłoszony do TVP, TVP pracuje nad rozwiązaniem ze swojej strony.
Aktualizacja firmware już dostępna do pobrania tutaj:
http://www.manta.info.pl/forum/led3201/led3201-firmware-naprawiajace-problem-z-tvp1-hd-i-tvp2-hd/

morphi

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 05, 2014, 22:45:56 »
no niedlugo sie przekonamy czy cos to dało  8) u mnie dziala dobra robota :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2014, 22:55:50 wysłana przez morphi »

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 06, 2014, 16:33:45 »
Potwierdzam działa elegancko dobra robota.

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 07, 2014, 18:40:27 »
Mam jeszcze jedno pytanko dotyczące tego TV czy w da się jakoś odblokować przez firmware, żeby można było nagrywać jakiś program z danego MUX-a na pendrive lub HDD i jednocześnie oglądać inny program w danym MUX-ie ? bo teraz od razu chcę zatrzymywać nagrywanie przy próbie przełączenia kanału. Chyba, że istnieje taka możliwość a ja nie potrafię jej uruchomić ?

Gringo

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 07, 2014, 22:15:08 »
Czy samodzielne instalowanie tej łatki może spowodować utratę gwarancji?

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 08, 2014, 20:47:38 »
NIe, nie powoduje utraty gwarancji, chyba że wgrasz firmware od innego TV i serwis się tego dopatrzy.
Przy okazji, TVP poinformowała, że naprawiała problem z niedziałaniem TVP1 HD i TVP2 HD po swojej stronie i aktualizacja nie jest już potrzebna. Czy ktoś może to potwierdzić, nie dysponuję tym TV do testów.

Gringo

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 09, 2014, 00:48:02 »
Dzisiaj około godziny 20 będę mógł sprawdzić na swoim TV, czy sygnał na tych kanałach powrócił. Jak będę już wiedział to poinformuję czy działa.

morphi

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 10, 2014, 02:27:19 »
a u mnie problem powrocil wlaczam tvn i telewizor wylacza sie i wlacza ii na jeszcze paru kanalach  >:(

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 10, 2014, 12:01:21 »
a u mnie problem powrocil wlaczam tvn i telewizor wylacza sie i wlacza ii na jeszcze paru kanalach  >:(
To zgłoś to do serwisu. Nowy firmware pomaga tylko na zmianę nadawania kanałów przez TVP.

Gringo

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 10, 2014, 18:57:44 »
Faktycznie TVP musiało wprowadzić poprawki ponieważ sygnał na TV Manta na TVP1 i 2 HD powrócił bez instalacji łatki.

Gajowy

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 20, 2014, 22:32:41 »
Witam!
Mam 2 pytanka. Pierwsze: Czy telewizor normalnie odtwarza (i widać ją) jakość HD? Bo czytałem, że HD READY to coś, co kiedyś miały plazmy i że to jest takie "oszukane HD".. Tak więc jak wygląda ta sprawa? HD śmiga i widać tą jakość czy może odtwarza kanały HD, ale w normalnej jakości? Drugie moje pytanie: Myślicie, że telewizor ten może być użytkowany jako monitor (czyli odległość ekranu od oczu to jakiś metr)? Niby jest wejście PC, ale i tak obawiam się, że telewizor nie jest do tego przystosowany i oczy będą mi się męczyć i psuć, z czasem...