Autor Wątek: Telewizor LED 3201  (Przeczytany 11676 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Toomekk6

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Telewizor LED 3201
« dnia: Listopad 23, 2013, 13:57:35 »
Witam:)
3 dni temu kupiłem telewizor Manta LED 3201. Podłączyłem śmigał aż miło, do dziś. Z rana telewizor działał wszystko w porządku. Wyłączyłem telewizor pilotem, potem z gniazdka aby zamocować go na ścianie. Wszystko przebiegło fajnie, montaż się udał. Włączam tv do prądu, podłączam kabel antenowy, włączam tv pilotem i zonk. Obrazu nie ma, dźwięk jest, można przełączać programy ale tylko sam dźwięk. Jakieś tam podświetlenie się zapala ale nic więcej.
Co robić?

SmoQ

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2013, 11:44:01 »
Miałem to samo. W poniedziałek mi przyszedł, we wtorek wieczorem pierwszy raz tak samo się zrobiło, jak u Ciebie, w środę rano kolejny raz, tylko, że do tej pory jakoś się naprawiało i grał TV, a wieczorem w środę padło całkiem, nie mogę już nic oglądać. Zgłosiłem reklamację, bo nic innego nie zrobię, w końcu sprzęt jest u mnie nawet nie dwie doby ;-)

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2014, 16:02:59 »
Witam
Od dziś straciłem możliwość odbioru programów TVP1 HD i TVP2 HD w DVB-T na telewizorze Manta LED3201 pokazuje się komunikat brak danych na wejściu. Ma ktoś podobny problem ?

pawel2379

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2014, 17:31:14 »
Tak,  prawdopodobnie ten problem pojawia się w każdym z tych telewizorów. Powodem są zmiany parametrów nadawania które miały chyba wczoraj miejsce.  Sam również szukam rozwiązania tego problemu? 

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 28, 2014, 17:43:34 »
Dzięki za info. Przynajmniej nie będę szukał błędu w ustawieniach telewizora. Jak będę coś wiedział na ten temat to dam znać.

EDIT :

Po raz kolejny zmienili parametry MUX-3
http://satkurier.pl/news/97299/koniec-problemow-z-odbiorem-tvp-na-tv-samsung.html

« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2014, 08:31:16 wysłana przez 386dx »

pawel2379

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2014, 10:15:50 »
Być może i zmienili ale programów jak nie było tak dalej nie ma.  Pisałem już również do serwisu w tej sprawie.  Czekam na odpowiedz, ale oni pracują tam od poniedziałku do piątku wiec trochę trzeba poczekać.

morphi

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 01, 2014, 18:47:46 »
witam otóż mam ten sam problem lecz mnie to nie martwi , gorsze jest to ze dzisiaj kiedy włączyłem tv i przeskoczyłem na tvn HD telewizor resetuje się i jest kilka kanałów na których dzieje się to samo jakieś pomysły ??   >:( >:( >:(

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 01, 2014, 19:39:17 »
Wyszukiwaliście programy po ostatnich zmianach na muxach?

Wysłane z mojego MS4701v2   


pawel2379

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 01, 2014, 20:01:03 »
Tak.  Wyszukiwanie programów od nowa przywracanie ustawień fabrycznych i ponowne wyszukiwanie nic nie zmienia.  Po przełączeniu na tvp1 HD lub tvp2hd  po chwili pojawia się napis brak danych na wejściu.  A co do resetowania to nic takiego jak narazie się u mnie nie dzieje.  Problem jak na razie do zniesienia ale skoro już niedługo mają zniknąć te programy w jakości SD zostaniemy pozbawieni jedynki i dwójki, chyba że ktoś znowu coś namiesza w nadajnikach... 
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2014, 20:07:59 wysłana przez pawel2379 »

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 01, 2014, 22:31:33 »
Koledzy nasz TV nie obsługuje profilu obrazu High@L4.0 a w takim teraz nadają programy TVP1 i 2 w HD a więc nie jest zgodny z normami i nie powinien być dopuszczony do użytku w Polsce. Ciekawe co na to producent ? też wysłałem maila do serwisu.

Panie jsadkowski problem jest znany i nie widzę opcji aktualizacji firmware w naszym tv a więc TV nadaje się tylko jako mebel i zwrot kasy za TV bo kupiłem 2 tygodnie temu ? chyba, że wymusicie tak jak Samsung powrót do ustawień sprzed kilku dni.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2014, 22:36:49 wysłana przez 386dx »

morphi

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 01, 2014, 23:01:57 »
a co z moim problem przy niektórych kanałach telewizor wyłącza się i włącza samoczynnie

pawel2379

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 03, 2014, 11:03:14 »
Mam nadzieje że ktoś z manty również czyta to forum i pytam czy macie zamiar "cos"  z tym zrobić, czy wszyscy mamy zacząć zwracać te tv do sklepów?

morphi

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 03, 2014, 12:04:42 »
chyba jednak olewka na nas :(

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 03, 2014, 14:53:26 »
Zostało sprawdzone w serwisie i faktycznie jest problem.
Trwają prace nad aktualizacją firmware

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Telewizor LED 3201
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 03, 2014, 16:26:58 »
ale jak zrobić aktualizację firmware skoro nie ma takiej opcji w menu ? chyba, że jest wejście serwisowe o którym w instrukcji nic nie ma? i najważniejsze gdzie będzie wystawiona ta aktualizacja wraz z instrukcją.
PS. Czas na aktualizację jest do 14 marca bo od 15 marca znikają TVP1 i TVP2 w SD z MUX-1.
Pozdrawiam i Dziękuję za zainteresowanie tematem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2014, 16:30:02 wysłana przez 386dx »