Autor Wątek: resetuje tv na mux1  (Przeczytany 4375 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dzonywzk

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
resetuje tv na mux1
« dnia: Styczeń 09, 2016, 21:03:20 »
Witam mam taki problem od dnia dzisiejszego resetuje mi tv na kanalach pod mux1 po paru sekundach na innych kanalach ten problem nie wystepuje prosze o pomoc pozdrawiam

duzy3m

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2016, 21:17:10 »
u mnie to samo

rdf

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2016, 10:37:16 »
Witam,
u mojej mamuśki to samo się dzieje na MUX1.
Pytanie tylko czy to wada techniczna sprzętu, czy znowu jakieś zamieszanie z sygnałem, które być może zostanie rozwiązane aktualizacją oprogramowania?

Jeszcze może mieć znaczenie kwestia nadajnika - tutaj to Zamość/Tarnawatka.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2016, 10:50:32 wysłana przez rdf »

SPO

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2016, 21:41:37 »
Ten sam problem w Bełchatowie.

Kwasibor

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 12, 2016, 07:38:39 »
I w Piotrkowie Tryb.

damiahn

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2016, 09:51:10 »
Mam taki sam problem. Pytanie do pana Sadkowskiego. Czy trzeba czekać na nową łatkę czy powinno wystarczyć to co było 2 lata temu przy problemie z ówczesnym muksem?
http://www.manta.info.pl/forum/led3201/led3201-firmware-naprawiajace-problem-z-tvp1-hd-i-tvp2-hd/

dzonywzk

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 12, 2016, 14:27:14 »
Instalowałem ten soft i tez nie dziala Wczoraj napisalem do manty podobno wystepuje ten problem we wszystkich tv ma sie naprawic automatycznie     "We wszystkich TV producenta Manta występuje usterka ,która została
zgłoszona do działu technicznego .Proszę o cierpliwość problem zostanie
usunięty automatycznie .Przepraszamy za utrudnienia "
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2016, 14:29:16 wysłana przez dzonywzk »

duzy3m

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 19, 2016, 12:42:35 »
w dniu dzisiejszym 19.styczen 2016 ten sam problem co poprzednio restartowanie się wlanczanie i wylanczanie telewizora na kanalach eska tv ,tv abc ,czy w waszych telewizorach ten sam problem wystepuje dzwoniłem na pomoc techniczna pani powiedziała żeby wyslac telewizor do nich za pośrednictwem kuriera

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 06, 2016, 19:03:37 »
Podbijam post ten sam efekt mam od kilku dni. Ktoś wie jak go usunąć ? Bo poprzednio tak jak pisaliście w styczniu po kilku dniach sam problem ustąpił.

duzy3m

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 06, 2016, 20:20:12 »
potwierdzam na mux 1 resetuje się proponuje poczekać jak pisałem miałem pare razy ten problem z resetowaniem się usterka ustapila sama

anula734

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 07, 2016, 09:25:19 »
Witam
To jest niepoważne w ciągu 5 mc taka sytuacja ma miejsce 3 raz ostatnim razem telewizor nie byl do użytku 9 dni minęło 2 mc i sytuacja sie powtarza co na to producent?Jak zamierza zrekompensować klientom taka sytuacje?

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 10, 2016, 18:34:24 »
Wynalazł ktoś sposób na trwałe usunięcie naszego problemu ?

Bo ja takie chwilowe -> robimy tak -> włączamy program TVP1 potem po chwili przechodzimy na Polsat a potem wybieramy kanał z MUX1 ale nie robimy tego za pomocą klawiszy program +/- a z klawiatury numerycznej. Ten sposób pozwala oglądać MUX1 ale nie zawsze potem można przełączyć na inny program z tego MUX-u.

Zbysławf

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 05, 2016, 11:53:39 »
Witam,

mój TV wyszukuje jedynie kanały z mux3. W czym może być problem?
Jak mieszkańcy w Wąchocku popełniają samobójstwo? Wkładają się na torach także odchodzą spośród niedosytu. wypożyczalnia samochodów Gdańsk

duzy3m

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 10, 2016, 09:11:07 »
witam od wczoraj w godzinach wieczornych resetowanie się telewizora lcd manta 3201 na kanałach tvp abc,eska tv ,czy u was wystepuje ten sam problem.

HOTAIR83

  • Full Member
  • ***
  • Wiadomości: 125
    • Zobacz profil
Odp: resetuje tv na mux1
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 10, 2016, 15:59:20 »
Może aktualizacje pomoże musicie sami sprawdzić.
LINK