Autor Wątek: Manta LED3201  (Przeczytany 4850 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mariotel

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Manta LED3201
« dnia: Kwiecień 17, 2015, 17:24:35 »
Witam.
W/w TV po włączeniu wyświetla logo Manty, stronę www i po 20 sekundach restartuje się. I tak w koło.
W niektórych telewizorach jest to winą uszkodzenia softu. Czy w tym modelu jest to samo?
Czy można wgrać go poprzez USB?
Pozdrawiam. MZ.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2015, 17:27:26 wysłana przez mariotel »

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2015, 21:38:48 »
Sugeruję raczej serwis

mariotel

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2015, 08:19:34 »
Witam ponownie.
Odpowiedź godna administratora. Jak zresztą w każdym innym pości dotyczącym produktów firmy Manta. Niestety żaden serwis nie poradzi sobie z tym uszkodzeniem, chyba że serwis Manty. Godne pożałowania, aby zasugerować odwiedzić serwis, a nie doradzić klientowi (akurat w tym wypadku serwisowi) wymianę pamięci flash.Poza tym serwisów Manty brak. Monopol na serwis -tylko w Mancie. Dla potomnych- w w/w modelu wymiana pamięci flash usuwa usterkę.
Pozdrawiam. MZ.

eronim

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2015, 12:58:17 »
Buna ziua.Am aceiasi problema cu led3201.Cum asi putea rezolva problema

jacdom1

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2015, 15:50:19 »
Mam tv manta led 3201 od blisko roku. Dzisiaj oszalał. Sam się wyłącza po ok 10 sekundach i włącza. I tak od 4 godzin. CO ROBIĆ? czy tylko serwis, czyli do sklepu z reklamacją?

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 08, 2015, 16:51:47 »
Mam tv manta led 3201 od blisko roku. Dzisiaj oszalał. Sam się wyłącza po ok 10 sekundach i włącza. I tak od 4 godzin. CO ROBIĆ? czy tylko serwis, czyli do sklepu z reklamacją?

Mam podobny problem ale tylko na kanałach MUX3 znowu pewnie coś pozmieniali w parametrach nadawania. Proszę o info co robić ? jak to rozwiązać ?

duzy3m

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 08, 2015, 18:25:27 »
u mnie dziś o godz 17.00 po włączeniu telewizora kanal tvp 1 telewizor włancza się i wyłancza myślę że coś z telewizorem nie tak wczoraj wszystko chodziło dobrze jutro zabieram go do sklepu gdzie go kupiłem gwarancje jeszcze mam a propo tematu może ktoś odpowie co mogło być przyczyną tej usterki.

mariotel

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 08, 2015, 18:58:38 »
Witam.
Ci z państwa ,którzy mają gwarancję, biegiem do serwisu Manty.
Jak wcześniej opisałem , problem polega na "wysypaniu" się wsadu pamięci .
Samodzielnie , wymontowanie pamięci, zaprogramowanie od nowa i montaż od nowa.
Ale tylko w TV w których skończyła się gwarancja.
Pozdrawiam.M.

duzy3m

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 12
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 08, 2015, 20:12:42 »
po za tym telewizor odbiera tv sat nie wylacza się a także nie wylacza się przy programie Polsat tvp 1 hd tvp polonia wylacza się wyczytałem ze trwaja prace konserwacyjne mux 3 może to jest przyczyna

386dx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 08, 2015, 20:18:04 »
Witam.
Ci z państwa ,którzy mają gwarancję, biegiem do serwisu Manty.
Jak wcześniej opisałem , problem polega na "wysypaniu" się wsadu pamięci .
Samodzielnie , wymontowanie pamięci, zaprogramowanie od nowa i montaż od nowa.
Ale tylko w TV w których skończyła się gwarancja.
Pozdrawiam.M.

To chyba nie ten  problem bo dotyczy tylko MUX3 i jak się dowiedziałem nie tylko tego konkretnego modelu - myślisz, że nagle w każdym sztuce tego modelu i innych padła pamięć ?

mariotel

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 4
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 08, 2015, 20:58:48 »
Sorry.
Wiadomość dotyczyła problemu z restartowaniem się TV.
Jutro coś może poradzę.
Pozdrawiam.M.

Koraf12

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 08, 2015, 22:50:58 »
Witam,
Dzisiaj od około 18 mam to samo z restartem ale faktycznie tylko na kanałach z mux3. Ciekawe co dalej z tym?

Hmmmmmm ciekawe czy to ma coś wspólnego z tym.    http://digi-tv.pl/tv-naziemna/119332-7-1109-przerwy-konserwacyjne-nadajnikow
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2015, 23:28:29 wysłana przez Koraf12 »

pawel2379

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 7
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 09, 2015, 08:34:35 »
U mnie ten sam problem...  Wczoraj od ok 12 telewizor wariuje na programach  z mux3.

dj_cbr

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 09, 2015, 09:43:42 »
Teść dzisiaj do mnie zadzwonił i powiedział że na tych kanałach co telewizor się wyłącza pokazuje mu datę 01 Jan 2010 i napis "teraz".
Może to jest jakaś podpowiedź?

Pozdrawiam,
Artur

kakazx

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Manta LED3201
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 09, 2015, 16:38:29 »
Witam z tego co wiem problem był po stronie TVP. Na stronie Manta jest informacja o tym i że już zostało to usunięte przez dostawce programów. :D