Autor Wątek: Manta 510 MST ustawienie zegara  (Przeczytany 7802 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

___Olivia_

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 56
    • Status GG
    • Zobacz profil
Manta 510 MST ustawienie zegara
« dnia: Lipiec 30, 2011, 18:38:16 »
W mojej nowej mancie 510 MST nie można ustawić zegara  >:( , gdy kliknę na ikonę zegara to pokazuje mi się takie coś



Co jest tego przyczyną ? Oprócz tego to wszystko działa

Pozdrawiam Olivka  :)
Jestem jaka jestem kto zapyta to odpowiem
Kto się nie bawi-ten nie żyje
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/7002/
>-----------------------------------------------------<

___Olivia_

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 56
    • Status GG
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2011, 19:40:07 »
Wielkie dzięki za zainteresowaniem moim tematem.

Problem rozwiązałam sama



Pozdrawiam Olivka  :)
Jestem jaka jestem kto zapyta to odpowiem
Kto się nie bawi-ten nie żyje
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/7002/
>-----------------------------------------------------<

BIG_MICHU

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 25, 2011, 14:45:09 »
Witam!

Też mam ten problem. Jak sobie poradziłaś z tym?

jaceks1

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2011, 18:23:49 »
http://chomikuj.pl/jaceks1/GPS+i+PDA/PROGRAMY+NA+PDA/DATETIME,1126505749.EXE

ten plik załatwia sprawę trzeba go podmienić w TC w NandFlash
miałem ten sam problem i pomogło

Moje zabawki :)
Manta 440MS/510MS***Lark 43.1/50.2/50.3**Mio A702***Samsung Wave 8500
HTC 7 Mozart z WP7
Pulpity do nawigacji Manta Lark i wiele innych

___Olivia_

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 56
    • Status GG
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2011, 20:21:10 »
Dokładnie tak jak pisze kolega jaceks1 ,i problem z głowy

Pozdrawiam Olivka
Jestem jaka jestem kto zapyta to odpowiem
Kto się nie bawi-ten nie żyje
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/7002/
>-----------------------------------------------------<

RafalG

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2012, 10:39:53 »
Witam.
Mam identyczny problem tylko nie umiem sobie z nim poradzić mam plik DATETIME.EXE ale nie wiem jak go podmienić bo u mnie nie ma folderu NandFlash

Proszę o pomoc najlepiej krok po kroku będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam

___Olivia_

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 56
    • Status GG
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 26, 2012, 17:54:27 »
Poprzez zainstalowanego na PC Totalcommandera z wtyczką wincefs.wfx
Jestem jaka jestem kto zapyta to odpowiem
Kto się nie bawi-ten nie żyje
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/7002/
>-----------------------------------------------------<

RafalG

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2012, 18:33:15 »
zainstalowałem wtyczkę ale dalej nie widzę tego folderu w TC mam win XP i activesync

___Olivia_

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 56
    • Status GG
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 26, 2012, 20:56:30 »

wejdz w otoczenia sieciowe / winCE

\\\WinCE\nandflash\



Jestem jaka jestem kto zapyta to odpowiem
Kto się nie bawi-ten nie żyje
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/7002/
>-----------------------------------------------------<

RafalG

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 27, 2012, 09:02:37 »
U mnie to wygląda tak. szukałem juz wszędzie i nigdzie nie umiem znaleźć tego NandFlash

bardzotrudny

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 10, 2012, 12:41:35 »
kliknij na niebieski pasek na górnym rysunku i wpisz to co jest na dolnym lub napisz samo nandflash\
głębiej będzie folder UI_APP i w nim jest plik DATETIME.EXE do podmiany

ps. u mnie pomimo podmiany pliku błąd nadal się pokazuje.

___Olivia_

  • Jr. Member
  • **
  • Wiadomości: 56
    • Status GG
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 10, 2012, 19:51:45 »
W AutoMapie odznacz strefę czasową , bo to ona uwala te ustawienia zegara .
W Mancie wejdź w panel sterowania , ukaże Ci się ten obrazek





Reset navi i jest już wszystko okey
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2015, 12:51:31 wysłana przez ___Olivia_ »
Jestem jaka jestem kto zapyta to odpowiem
Kto się nie bawi-ten nie żyje
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/7002/
>-----------------------------------------------------<

manta510

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 11, 2012, 09:02:18 »
Witam,
ja mam podobny problem, bylo wszystko ok, po dłuższym czasie włączam navi, odpalam mapę a tam planowanie trasy, błędne wskazania czasu, no to zerkam w panelu glownym manty, próba przestawienie czasu- wyskakuje identyczny błąd, podmiana pliku datetime nic nie dała dalej błąd.
Co ciekawe sądziłem że czas z aktualizuje się z gps, ale po odpaleniu satelitów tam również błędne wskazanie godziny, o co kaman?
Jak wejść do panelu sterowania manty jeśli mam oryginalną nakładkę manty na windowsa i nie mam dostepu do panelu sterowania jak to ma miejsce w windowsie, prosze o jakies porady techniczne, bo nie chce jej uwalić jak odpalic explorera nie niszczac tej oryginalnej nakładki??
Dlaczego wskazanie satelit jest błędne? Kiedyś wszystko hulało i aktualizacja czasu robiła się idealnie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2012, 09:04:07 wysłana przez manta510 »

manta510

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Manta 510 MST ustawienie zegara
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 12, 2012, 19:01:51 »
Temat załatwiłem sam, explorer na karte sd i ustawilem godzinę w panelu. Teraz można również ustawiać godzinę z pozycji panelu glównego Manty. Wcześniej po kliknięciu w menu był błąd datetime.exe.