Autor Wątek: Brak Menu/pierwszej rejestracji  (Przeczytany 2470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kaman

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Brak Menu/pierwszej rejestracji
« dnia: Września 03, 2012, 21:37:02 »
Witam, sprawa ma się jak w temacie:

Po zakupie w dniu wczorajszym zakupiłem odpowiedni kabel do anteny i postanowiłem ustawić tuner.
Po włączeniu zasilania świeci się zielona lampka, jednak na ekranie telewizora nie pojawia się menu ustawień, a przycisk na pilocie "MENU" nie odpowiada. Czy istnieje możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych bez wchodzenia do menu?

Manta Team 2017

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Wiadomości: 4452
    • Zobacz profil
Odp: Brak Menu/pierwszej rejestracji
« Odpowiedź #1 dnia: Września 03, 2012, 22:23:42 »
To znaczy nic nie pojawia się na ekranie? Czy tuner w jakiś sposób reaguje na pilota?
Jeśli nie to chyba po prostu nie działa, zgłoś do sklepu gdzie kupiłeś.

kaman

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Brak Menu/pierwszej rejestracji
« Odpowiedź #2 dnia: Września 04, 2012, 09:00:11 »
Jedyną reakcją jaką udało mi się uzyskać jest włączenie/wyłączenie go pilotem.
Dioda w tunerze zmienia kolor z zielonego na czerwony, choć nie natychmiastowo (ale może po prostu źle celuję pilotem i nie załapuje za pierwszym razem.)

endy1969

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Brak Menu/pierwszej rejestracji
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2013, 16:48:14 »
u mnie mam to samo, mam do  ciebie pytanie, czy udało ci się rozgryźć ten problem