Autor Wątek: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu  (Przeczytany 27309 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cud@k

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu
« Odpowiedź #75 dnia: Grudzień 29, 2013, 02:02:58 »
Nie rozumiem Waszych problemów.
Napisałem @ do serwisu Manty z opisem problemu i numerem seryjnym. Dostałem odpowiedź, w załączniku oprogramowanie. Wgrałem. Teoretycznie jest OK. Nie przestawia mi już kanałów ale... po pewnym czasie dekoder się wyłączani tak jakby był gdzieś samoczynnie ustawiony na wyłączanie przy braku przełączania kanałów lub innych operacji typu głośniej, ciszej.

uważny

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
Odp: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu
« Odpowiedź #76 dnia: Grudzień 29, 2013, 08:10:51 »
Nie rozumiem Waszych problemów.
Napisałem @ do serwisu Manty z opisem problemu i numerem seryjnym. Dostałem odpowiedź, w załączniku oprogramowanie. Wgrałem.

W takim razie podaj wersję i datę softu jaki dostałeś i wgrałeś- będziemy wiedzieć o czym rozmawiamy - mi też wysyłali niby panaceum na gubienie kanałów, które okazywało się być starym softem  ::)

cud@k

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu
« Odpowiedź #77 dnia: Grudzień 29, 2013, 13:40:52 »
Mój numer seryjny: DVBT02 SDM a soft to: flash_before_cl423840.bin i teraz mi pokazuje wersja softu 130927.491511.1

dziadekdziadek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
Odp: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu
« Odpowiedź #78 dnia: Styczeń 02, 2014, 15:26:34 »
Witam. Również mam ten problem jak pisałem już sporo wcześniej w swoich tematach. Nic nie pomogło - ani nowy soft, ani "instrukcja" tutaj podana wcześniej kilkukrotnie. Dodam jedynie, że odbieram też czeskie kanały (Wrocław), więc może to tylko zwiększać częstotliwość "resetowania się" listy? Nawet po ich wykasowaniu czasem lista trzyma 2 miesiące, a czasem po 2 dni...

uważny

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
Odp: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu
« Odpowiedź #79 dnia: Styczeń 02, 2014, 16:33:33 »
Witam. Również mam ten problem jak pisałem już sporo wcześniej w swoich tematach. Nic nie pomogło - ani nowy soft, ani "instrukcja" tutaj podana wcześniej kilkukrotnie. Dodam jedynie, że odbieram też czeskie kanały (Wrocław), więc może to tylko zwiększać częstotliwość "resetowania się" listy? Nawet po ich wykasowaniu czasem lista trzyma 2 miesiące, a czasem po 2 dni...

jeśłi masz go krócej niż dwa lata zwróć na niezgodność towaru z umową. Na dzień dzisiejszy z tego co wiem nie istnieje rozwiązanie tego problemu. Nie istnieje od niemalże pół roku.

dziadekdziadek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
Odp: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 02, 2014, 19:03:38 »
Witam. Również mam ten problem jak pisałem już sporo wcześniej w swoich tematach. Nic nie pomogło - ani nowy soft, ani "instrukcja" tutaj podana wcześniej kilkukrotnie. Dodam jedynie, że odbieram też czeskie kanały (Wrocław), więc może to tylko zwiększać częstotliwość "resetowania się" listy? Nawet po ich wykasowaniu czasem lista trzyma 2 miesiące, a czasem po 2 dni...

jeśłi masz go krócej niż dwa lata zwróć na niezgodność towaru z umową. Na dzień dzisiejszy z tego co wiem nie istnieje rozwiązanie tego problemu. Nie istnieje od niemalże pół roku.

Dzięki za odpowiedź, ale nie chcę zostać bez telewizji. W takim razie czy są jakieś alternatywne dekodery, które nie mają w/w problemów? Czytałem na kilku forach o innych produktach i praktycznie w każdym gdzieś się znalazł ktoś, komu nie zapamiętuje kanałów.

uważny

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
Odp: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu
« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 03, 2014, 06:09:44 »
Witam. Również mam ten problem jak pisałem już sporo wcześniej w swoich tematach. Nic nie pomogło - ani nowy soft, ani "instrukcja" tutaj podana wcześniej kilkukrotnie. Dodam jedynie, że odbieram też czeskie kanały (Wrocław), więc może to tylko zwiększać częstotliwość "resetowania się" listy? Nawet po ich wykasowaniu czasem lista trzyma 2 miesiące, a czasem po 2 dni...

jeśłi masz go krócej niż dwa lata zwróć na niezgodność towaru z umową. Na dzień dzisiejszy z tego co wiem nie istnieje rozwiązanie tego problemu. Nie istnieje od niemalże pół roku.

Dzięki za odpowiedź, ale nie chcę zostać bez telewizji. W takim razie czy są jakieś alternatywne dekodery, które nie mają w/w problemów? Czytałem na kilku forach o innych produktach i praktycznie w każdym gdzieś się znalazł ktoś, komu nie zapamiętuje kanałów.

Oczywiście. Takim dekoderem jest choćby opticum hd n3. Można dowolnie sortować kanały. Mam nadzieję, iż nie zostanę posaądzony o reklamowanie ale on po prostu działa jak należy czego i Mancie życzę:)

dziadekdziadek

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 6
    • Zobacz profil
Odp: Tuner Manta DVB-T02, po 26-7-2013 gubi listy kanałów, niezależnie od softu
« Odpowiedź #82 dnia: Styczeń 05, 2014, 00:17:25 »
Fajnie, jakieś inne propozycje? Może są inne jeszcze gdybym tego nie mógł dostać na miejscu?

pepers

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 1
    • Zobacz profil
Manta w oprogramowaniu ma podstawowy błąd, brak możliwości wyłączenia aktualizacji znalezionych kanałów.
I to powoduje resetowanie ustawień.
Wystarczy że nasza antena odnajdzie jakiś nowy sygnał i tym samym kasuje ustawienia kanałów
Panowie sewisanci z manty niech wprowadzą w oprogramowaniu możliwość wyłączenia aktualizacji kanałów i na 100% problemy nękające wszystkich posiadaczy tych dekoderów ustaną.